Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 1:1Fotbalisté Zlína vezou z Plzně bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Žůrek 0 : 1
30. Fillo (penalta) 1 : 1

PRAHA

Dosavadní překvapení české Gambrinus ligy, tým Tescomy Zlín, přijel v pondělí do Plzně, kde potvrdil, že si pátou příčku v lize nedrží náhodou. To že má valašský tým formu ukázala již 14. minuta utkání, kdy se za Daňkova záda trefil útočník Žůrek. V průměrném zápase, ve kterém se utkali dva sousedé z tabulky, nakonec diváci viděli pouze dvě branky, když ještě do přestávky vyrovnával z penalty Fillo.

Článek

Již od počátku utkání chtěli dát plzeňští hráči najevo, kdo je domácím mužstvem a pouze zlínskému brankáři Baránkovi mohli děkovat jeho spoluhráči, že se stav neměnil již po prvních dvou minutách. Následovala 14 minuta, kdy hostující Opiela přihrával Žůrkovi a ten střelou, kterou ještě tečoval domácí obránce, poslal Zlín do vedení.

Hosté se ovšem neradovali dlouho. Ve 30. minutě zahrál rukou v pokutovém území hostující Vidlička a nařízenou penaltu s přehledem proměnil domácí útočník Fillo. Dvě minuty před koncem první půle měli domácí šanci skóre navýšit, útočník české jednadvacítky Michal Smejkal ale neodhlavičkoval přesný centr s potřebnou razancí, a tak odešly oba týmy do kabin za nerozhodného stavu.

Druhý poločas už branku nepřinesl

V 53. minutě předvedli domácí krásnou akci, která pro ně ovšem brankou neskončila. I když se nakonec po přihrávkách Trappa a Krbečka objevil před hostujícím brankářem osamocený Petr Šíma, jeho ránu ale Baránek zneškodnil.

Potom už diváci ve Štruncových sadech příliš  gólových příležitostí neviděli. Hrálo se převážně mezi oběma šestnáctkami. Světlý fotbalový moment přišel v 85. minutě, kdy se Fillo opřel volejem do centru z pravé strany, střela ale postrádala přesnost. Skóre pak nezměnila ani nebezpečná střela Žůrka v nastavení.

Stanislav Levý, trenér Plzně: "Veděli jsme o kvalitě Zlína, který se prezentuje perfektní organizací v defenzivě a nebezpečnými protiútoky. Nemohli jsme proto hru bezhlavě otevřít, i tak ale diváci viděli kvalitní ligové utkání. Škoda neproměněných šancí z úvodu zápasu."

Pavel Hoftych, trenér Zlína: "Nebáli jsme se na hřišti soupeře kombinovat. V závěru jsme měli několik nadějných šancí, z nichž jsme mohli utkání rozhodnout, ale bod z Plzně se počítá."

Viktoria Plzeň - Tescoma Zlín 1:1 (1:1)
Branky: 30. Fillo z pen. - 14. Žůrek. Rozhodčí: Matějek - Slavík, Večeřa.. ŽK: - Vidlička. Diváci:
Plzeň: Daněk - Malcharek, Müller (86. Rada), Zakopal, Smola - Fillo, Trapp, Jarolím (74. Psohlavec), Šíma - Krbeček (61. Brožík), Smejkal. Trenér: Levý.
Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Zbožínek, Penner - Šmahaj, Vrtělka, Opiela (81. Konečník), Zapletal (84. Zůbek) - Malár (90. + 1 Pazdera), Žůrek. Trenér: Hoftych
Gambrinus liga - 6.kolo
Sobota 15. září
Slavia - Ostrava 0:0on-line
Olomouc - Brno 1:1on-line
Branky: 26. Hartig - 45. Trousil.
Neděle 16. září
Žižkov - Liberec 1:1on-line
Branky: 30. Stracený - 22. Bílek.
Kladno - České Budějovice 5:1on-line
Branky: 34. a 63. Jeslínek, 3. Gecov, 30. Zachariáš, 82. Vršajevič - 56. Radzinevičius.
Mladá Boleslav - Most 1:1on-line
Branky: 31. Rajnoch - 6. Pilař.
Jablonec - Bohemians 1905 0:0on-line
Teplice - Sparta 2:1on-line
Branky: 36. Lukáš, 68. Fenin - 67. Slepička.
Pondělí 17. září
Plzeň - Zlín 1:1on-line
Branky: 30. Fillo z pen. - 14. Žůrek.

Reklama

Související témata: