Hlavní obsah

Brno - Teplice 2:2Teplice vydřely bod v Brně a vrátily se do čela ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Došek 1 : 0
40. Besta 2 : 0
68. Smíšek 2 : 1
73. Doležal 2 : 2

Fotbalisté Teplic ztratili ve středu v Brně první ligové body v sezóně, když v dohrávaném utkání pátého kola remizovali 2:2, ale vrátili se do čela tabulky. Brňané vedli v poločase už o dvě branky, ovšem ani na třetí pokus se jim nepodařilo na domácím trávníku pod vedením nového kouče Petra Uličného zvítězit. Teplice po změně stran výrazně ožily a v rozmezí pěti minut se jim podařilo vyrovnat.

Článek

Po nevýrazných domácích výkonech proti Zlínu a Plzni začali ve středu Brňané jako vyměnění. Bojovně, s elánem, důrazem v osobních soubojích. Trenér Uličný přitom musel ještě před začátkem zápasu sáhnout k nečekané výměně, když se při rozcvičování zranil brankář Lejsal. Naskočil za něj náhradník Bureš.

Už ve 3. minutě se dostal do šance Kuncl, jenž z hranice trestného území mířil do břevna. Brňané hráli agresivněji, z tlaku získali územní převahu a soupeře přehrávali i jednoduchou kombinační souhrou. Přes pozornou teplickou obranu se dostávali nejčastěji k nedůraznému zakončení z větší vzdálenosti.

Severočeši hrozili hlavně rychlými protiútoky po stranách, jejich snaha však také nevedla k šancím. Vážněji zahrozil ve 23. minutě únikem po levé straně Střeštík a po jeho centru zcela volný Došek hlavičkoval nad branku. O dvě minuty později už Tomáš Došek po přízemní přihrávce nezaváhal, zpracoval si míč, obešel stopera Lukáše a střelou po zemi dostal Brno do vedení.

Kuncl byl po kolapsu odvezen do nemocnice

Po půlhodině hry měly Teplice krůček k vyrovnání, když po Doležalově úniku po pravé straně stačil Smíškovu střelu brankář Bureš chytit. Brňané nepolevovali v tlaku, pět minut před přestávkou Střeštík odcentroval z levé strany a po zaváhání stopera Lukáše hbitý Besta prostřelil brankáře Slavíka. Ještě před přestávkou propásl šanci zvýšit náskok Kubáň, jenž placírkou netrefil odkrytý roh teplické branky.

O vzruch při odchodu do šaten se postaral domácí obránce Kuncl, který omdlel a zhroutil se na trávník. Po ošetření se probral k vědomí a odjel do nemocnice na odborné vyšetření.

Teplice shaly po třech bodech

Po změně stran přišel očekávaný nápor Teplic, kterému napomohli Brňané pasivitou ve středu pole. Brankář Bureš sice stačil krýt střely Fenina i Doležala, ovšem v 68. minutě po trestném kopu hostů se míč dostal na levou stranu k volnému Verbířovi, jehož tvrdá rána se odrazila od tyče k volnému Smíškovi, jenž poslal míč pohodlně do sítě.

Domácí fotbalisté začali hrát křečovitě se strachem o výsledek, což se jim nevyplatilo. V 73. minutě rozehrál Verbíř trestný kop před brněnskou zeď, Doležal našel volnou skulinu mezi domácími zadáky a střelou k tyči vyrovnal. Tři minuty před koncem zachránil zkoprnělým Brňanům alespoň bod brankář Bureš, jenž stačil vyrazit Feninovu šanci.

1. FC Brno - FK Teplice 2:2 (2:0)
Branky: 25. T. Došek, 40. A. Besta - 68. Smíšek, 73. Doležal. Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Ubias. ŽK: Holek, Trousil, Siegl, Kalouda - Kaufman, Merzič. Diváci: 3390.
Brno: Bureš - Kuncl (46. Kalouda), Trousil, Pavlík, Siegl (88. Pacanda) - Kubáň, Holek, Polách, Střeštík (71. Okleštěk) - T. Došek, Besta. Trenér: Uličný.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Merzič - Verbíř, Doležal, Ljevakovič, Gašparík (59. Štohanzl) - Smíšek, Fenin. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: