Hlavní obsah

Blažek se vrátil do sestavy Liberce a hned dal gól

LIBEREC

Návrat do sestavy fotbalistů Slovanu Liberec oslavil v sobotu devatenáctiletý útočník Jan Blažek tím nejlepším způsobem. Do sítě Viktorie Plzeň vstřelil teprve letošní třetí liberecký gól a měl velkou zásluhu na první výhře svého týmu v sedmém kole v poměru 2:0.

Článek

Blažek si kvůli vleklým svalovým problémům zahrál poprvé v sezóně. "Věřili jsme, že musíme prolomit smůlu a konečně vyhrát," řekl po zápase s tím, že v prvním bezbrankovém poločase nepodal Liberec dobrý výkon. "Po přestávce se to změnilo. Dobře jsme kombinovali, drželi jsme míč a přišly branky. Vyhráli jsme zaslouženě, psychicky nám to hrozně pomůže," věří Blažek.

O přestávce si domácí v kabině řekli, že musí více držet míč, střílet a zakončovat. "Začátek druhého poločasu nám vyšel. Do vápna šel prodloužený balón a já na něj běžel. Počkal jsem si, nalepil se na hráče a poté se kolem něj obtočil a jen vystřelil. Ani nevím, jak to tam padlo," popsal svoji branku reprezentant do 21 let.

Vstřelená branka v prvním utkání po zranění ho povzbudila. "Nedařilo se nám, psychicky jsme byli dole. Teď se ale uzdravují další spoluhráči a vypadá to hned líp. I ta výhra nám moc pomůže," uvedl Blažek s odkazem na návraty Frejlacha a Dorta.

Jeho výkon měl prý ale daleko k ideálu. "Ještě to nebylo úplně ono. Šel jsem do zápasu s pocitem, že to bolí, noha mě stále nepouští do rychlého sprintu. Dával jsem si pozor a bylo to určitě vidět," dodal liberecký střelec.

Reklama

Související témata: