Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slavia 2:0Bohemians 1905 senzačně vyhráli v derby se Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Škoda 1 : 0
85. Kunášek 2 : 0

Bojovné derby dvou vršovických klubů Bohemians 1905 a Slavie v nedělním odpoledni nabídlo fotbalovým fanouškům utkání, ve kterém zelenobílí překvapivě porazili svého rivala z Vršovic 2:0, když se v prvním poločase trefil Milan Škoda a chvíli před koncem zápasu pojistil svou první brankou v zelenobílém dresu Petr Kunášek.

Článek

V první velké šanci zápasu se v 10. minutě objevili domácí fotbalisté, když  nešťastně odvracel Brabec. Ten při odkopu trefil pouze nohy Ordoše, který ovšem nezakončil dobře. Hned vzápětí se do zajímavé příležitosti v pokutovém území dostal Petr Janda ale domácího brankáře Sňozíka v brance nepřekonal.

Přišla 13. minuta a vršovický stadión jásá. Po faulu na domácího hráče zahrával Šmarda z levé strany standardní situaci. Krásně padající míč trefil hlavou ve vápně Milan Škoda a slávistický Vaniak se za míčem ve své brance jen ohlédl.

Ve 36. minutě diváci viděli krásný fotbalový moment. Ze třiceti metrů vypálil navrátilec v zelenobílém dresu Marek Nikl nádhernou střelu, kterou bravurně Vaniak vyrazil. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Vítězství Bohemians 1905 korunoval Kunášek

Ve druhém poločase se o vyrovnání mohl postarat slávistický Janda, který padavý centr z pravé strany hřiště tísněný v pokutovém území trefil, ale míč si cestu mezi tyče nenašel.

Marnou snahu slávistů dobít Sňozíkovu branku dokumentoval i fakt, že půl hodiny před koncem utkání už trenér Jarolím využil všechny tři střídání. Do hry se postupně zapojil jak Ivana, Volešák, tak i Necid.

Posledně jmenovaný v 70. minutě vypálil jedovatou střelu po zemi a domácí brankář musel nadvakrát zneškodňovat.  Stejně neúspěšně dopadl v 78. minutě po obrovském zaváhání Hubáčka po dorážce Kunášek.

Šok pro hosty přišel s 85.minutou, když opět Kunášek hlavou poslal k tyči střelu, po které se Vaniak natahoval marně. Poté se hra otevřala, když slávisté byli donuceni ke hře vabank. Šance přicházeli ještě na obou stranách, ale skóre se nezměnilo, a tak domácí zaslouženě porazili Slavii 2:0.

Bohemians 1905 - Slavia Praha 2:0 (1:0)
Branky: 13. Škoda, 85. Kunášek. Rozhodčí: Jech - Filgas, Goňa. ŽK: Rada (Bohemians). Diváci: 7500 (vyprodáno).
Bohemians 1905: Sňozík - Marek, Rada, Lukáš, Šmarda - Moravec (73. Kotyza), Nikl, Slezák, Kunášek - Ordoš (62. Polodna), Škoda (76. Adam). Trenér: Hradecký.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Šourek, Hubáček - Janda, Kalivoda (66. Volešák), Belaid (46. Ivana), Pudil - Vlček, Šenkeřík (60. Necid). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: