Hlavní obsah

Ostrava - Olomouc 0:1Ostrava do čela nejde, doma podlehla Olomouci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Hartig 0 : 1

OSTRAVA

Ostravští fotbalisté propásli možnost k návratu do čela prvoligové tabulky. Olomouc jim naději sebrala gólem Lukáše Hartiga, který znamenal i první porážku Baníku v letošní sezóně. Šťastný střelec svou trefou uťal hned dvě černé série Hanáků; Sigma venku vyhrála bezmála po roce a půl a z Bazalů si Olomoučtí vezou tři body dokonce po pěti letech a pěti měsících.

Článek

Svižný nástup Hanáků dal rychle ve známost, že Olomouc nebude pouze bránit. Hosté si hned v první minutě vynutili dva rohové kopy, ale výrazná šance přišla až ve 13. minutě. Hartig využil opožděné reakce ostravských stoperů a po Hubníkově vysunutí nedal Vaškovi křížnou střelou ke vzdálenější tyči šanci.

O chvíli později se mohla gólova situace jako přes kopírák opakovat, když po dalším zaváhání ostravské defenzívy Hartig opět postupoval sám na Vaška, ale při pokusu o kličku upadl a penaltu si nevymohl. Olomoucké brejky dělaly souboru kouče Karla Večeři dále těžkosti. V 19. minutě nebezpečně z pravé strany odcentroval Hubník a Vašek se musel hodně natahovat, aby míč odklidil před Kazárem.

Ostravští nebyli v ideální pohodě, neúčast zraněných tahounů byla především při hře dopředu znát. Připomněli se až po dvaceti minutách, to Otepka nasadil k ráně z dvaadvaceti metrů a Drobisz musel zasahovat. Ani to však ostravskou zálohu výrazněji nerozproudilo, ofenzivní pomoc ze středové řady chyběla domácím asi ze všeho nejvíce a samotný Marek na všechno nestačil.

Baník se významněji prezentoval až po půlhodině

Baník se významněji prezentoval až po půlhodině. První zdařilejší kombinaci sehrál ve 32. minutě; Mičola zatáhl balon po levé straně, Otepka jeho příhru na hranici velkého čtverce vtipně mezi nohami pustil nabíhajícímu Bystroňovi, jehož ránu Drobisz zneškodnil. Ještě blíže byl ostravský stoper gólu o minutu později, když pokusem ze střední vzdálenosti olízl břevno.

Olomouc se však více nenechala zatlačit. V 36. minutě bylo naopak znovu rušno před Vaškem, který měl po Kazárově rohu práci s hlavičkou Melinha a dotírajícím Hubníkem. Těsně před přestávkou Ostravě poprvé zafungoval i pravý kraj sestavy, ale nebezpečný Řezníkův průnik a centr napříč malým vápnem nenašel adresáta.

Pohled na herní trápení nevydržel kouč Karel Večeřa, který půl hodiny před koncem poslal na pomoc po zranění ještě nerozehraného Rajtorala. Chvíli se zdálo, že jeho tah bude mít elektrizující účinek. Domácí okřáli, Magera vzápětí na hranici šestnáctky z otočky zamířil přesně pod břevno, ale Drobisz jeho gólový projektil konečky prstů zvedl nad horní tyčku.

Ostravský nápor začal sílit. Domácí se sice ztuha probíjeli do pokutového území, ale pár příležitostí jejich úsilí přece přineslo. V 81. minutě Cigánek hlavou napnul jen boční síť a pak se opět vyznamenal Drobisz, který zmařil dalekonosnou Bystroňovu dělovku. Právě olomoucký brankář byl pilířem úspěchu. Svůj celek dovedl k první výhře venku téměř po roce a půl a trenér Martin Pulpit se mu taky bezprostředně po utkání po sprintu přes půl hřiště radostně vrhl kolem krku.

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 0:1 (0:1)
Branka: 13. Hartig. Rozhodčí: Jílek - Pospíšil, Gallo. ŽK: Otepka - Hartig, Banaczek. Diváci: 11 045.
Ostrava: Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Tchuř - Metelka (77. Tesařík), Marek, Otepka, Mičola (61. Rajtoral) - Zeher (50. Varadi), Magera. Trenér: Večeřa.
Olomouc: Drobisz - Jindřišek, Šuškavčevič, Hudec, Randa - Bajer, Rossi, Melinho, Kazár (81. Pulkert) - Hubník (68. Banaczek), Hartig (74. Kaščák). Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava