Hlavní obsah

Rada: Nebyli jsme horším mužstvem

Trenér Teplic Petr Rada v sedmém kole nejvyšší fotbalové soutěže utrpěl se svým týmem první porážku v nové sezóně. Severočechům tak skončila série bez prohry, čehož však Rada příliš nelituje. "Třeba nám pomůže, že už nebudeme pod tlakem," říká v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: archiv

Petr Rada

Článek

Co rozhodlo o premiérové prohře vašeho mužstva ve Zlíně?

Zatímco nám se z několika šancí skórovat nepodařilo, domácím jsme umožnili vlastní nedůsledností jeden gól vstřelit. Velmi špatně jsme totiž vyřešili situaci po soupeřově rohu. Nechali jsme Zúbka na malém vápně hlavičkovat úplně volného. Stoper Klein, který ho měl hlídat, se v té chvíli dopustil hrubé individuální chyby.

Jak moc první porážka bolí?

Hodně. Zvlášť když jsme opět předvedli velmi solidní výkon. Rozhodně jsme nebyli horším mužstvem. Střetnutí jsme ztratili kvůli jedné nezvládnuté standardní situaci. Přitom jsem na ně hráče před utkáním upozorňoval. Na chvíli jsme polevili v koncentraci a domácí jednu z našich mála chyb potrestali.

Ve druhém poločase vás ale Zlín viditelně přehrával.

Opticky to tak vypadalo. Měl sice mírnou převahu, ale i tak jsme utkání kontrolovali. Domácím jsme dovolili vypracovat si jen minimum střeleckých příležitostí. Po jedné z nich jsme ovšem bohužel inkasovali rozhodující branku. Nemáme se ale na co vymlouvat. Do přestávky jsme byli naopak lepší my a minimálně dvakrát jsme byli blízko vedoucímu gólu. Výborný brankář Baránek nám ho ale vstřelit nedovolil.

Po duelech se Spartou a v Brně jste nastoupili ke třetímu zápasu během pouhých sedmi dní. Spatřujete i v tom jednu z příčin nezdaru na Valašsku?

Nikoli. Kondičně jsme určitě za soupeřem nezaostávali.

Nezabrzdí vás remíza v Brně a prohra ve Zlíně v rozletu?

Doufám že ne. Ve středu bychom si měli spravit chuť postupem v Poháru ČMFS přes HFK Olomouc a pak potřebujeme v lize udolat doma Plzeň. Třeba nám pomůže, že už nebudeme pod tak velkým tlakem. Nikdo se nás již nebude ptát, jak dlouhá naše série utkání bez porážky bude.

Reklama

Související témata: