Hlavní obsah

Sparta - Ml.Boleslav 0:1Sparta se do čela nevyhoupla, porazila ji Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
83. Holub 0 : 1

PRAHA

Nový sparťanský kapitán Zdeněk Pospěch vedl své spoluhráče v pondělní dohrávce fotbalové Gambrinus ligy proti Mladé Boleslavi. V domácí sestavě se na Letné neobjevili Tomáš Řepka a Martin Abraham, kteří pykají za počínání v utkání proti Teplicím. Sparta si na své konto připsala další nelichotivý výsledek, když prohrála gólem svého bývalého hráče Radima Holuba. V 7. kole tak nedokázal zvítězit ani jeden ze čtyř týmů z čela tabulky.

Článek

Na levé straně letenské zálohy dostal před Matušovičem přednost Limberský, v útoku tentokrát nastoupil vedle Doška místo Slepičky zkušený Kulič. Na hrotu Mladé Boleslavi se pohyboval Alex Mendy, který předchozí utkání v novém klubu odehrál ve středové řadě. Sparťanští hráči si chtěli udobřit fanoušky i trenéra po mizerném výkonu proti dánskému Odense v 1. kole Poháru UEFA, a tak se od první minuty tlačili dopředu. Do zakončení se ale domácí borci nedokázali prokousat.

Nejnebezpečnější střelu v úvodu zápasu vyslal boleslavský Mendy, který se za velkým vápnem vysmekl obránci a protáhl gólmana Poštulku. V 15. minutě se před strážcem hostující branky Millerem na chvíli uvolnil Kulič, míč ale poslal nad. O pět minut později posadil premiant s páskou na paži Pospěch nadýchaný centr na hlavu náhradníka Řepky Brezinského, ten ale jen o kousek minul levou tyč. Další nedůslednost boleslavské defenzivy přiměla kouče Ščasného k již třetímu rozzuřenému vyběhnutí z lavičky.

Ve 26. minutě málem Poštulku překvapila skákavá střela Kysely na zadní tyč. Na druhé straně také jen těsně minul branku kanonýr Došek, kterému míč přistrčil parťák z útoku Kulič. Ten se sám mohl zapsat mezi střelce, to by se ovšem musel po nádherné uličce od Kisela trefit mezi tyče. Kulič selhal i v 35. minutě, když nedokázal skórovat tváří v tvář Millerovi po precizním Kadlecově uvolnění. O osm minut později zahrozil na druhé straně Kopic hlavičkou po rohovém kopu, Poštulka si však s málo razantním pokusem poradil.

Rozhodl bývalý sparťan

O první vážnější střelu druhého poločasu se v 53. minutě postaral domácí Kisel. Jeho přízemní pokus z pětadvaceti metrů ale nemohl Millera překvapit. Utkání v této fázi postrádalo tempo, nepřesnosti se kupily na obou stranách. Boleslavští poté na několik minut zamkli Spartu v jejím pokutovém území, z tlaku ale nedokázali nic vytěžit. Skórovat mohl naopak domácí Kulič, jeho nádherná střela z otočky ale přeletěla břevno.

Stoprocentní šanci spálil v 65. minutě střídající Kalina, který osamocený na malém vápně nastřelil pouze sparťanského gólmana Poštulku. O deset minut později byl po nepřehledné situaci vykázán na tribunu hostující kouč Ščasný a jeho tým málem vzápětí inkasoval. Doškovu střelu z bezprostřední blízkosti stačil jeden z obránců tečovat mimo Millerovy tyče.

V 83. minutě se střelecky prosadil nejzkušenější hráč Mladé Boleslavi Radim Holub, který dřív působil na Letné. Po pěkném přiťuknutí od Mendyho si pohrál s obráncem a střelou po zemi překonal Poštulku. O chvíli později mohli hosté vedení zvýšit, dalekonosná bomba Matějovského ale trefila břevno. Sparta se v posledních minutách nadechla k zoufalé snaze o vyrovnání, v největší šanci se ocitl střídající Žofčák, který ale z dobré pozice hlavičkoval přímo do náruče brankáře Millera.

V sedmém kole Gambrinus ligy tak prohrály všechny čtyři týmy z čela tabulky. Ostrava podlehla Olomouci, Slavia ve vršovickém derby Bohemians a Teplice padly gólem Zúbka ve Zlíně.

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:0)
Branka: 83. Holub. Rozhodčí: Franěk - Slavík, Večeřa. ŽK: Kopic, Táborský. Diváci: 6011.
Sparta: Poštulka - Pospěch, Brezinský, Kadlec, Kladrubský - Kolář (66. Slepička), Kisel, Hušek, Limberský (60. Matušovič) - Došek, Kulič (82. Žofčák). Trenér: Bílek.
Mladá Boleslav: Miller - Voříšek, Rojko, Kopic, Hrdlička (46. Kalina) - Sedláček, Rajnoch, Matějovský - Táborský (79. Poláček), Kysela (67. Holub) - Mendy. Trenér: Ščasný.
Gambrinus liga - 7. kolo
Liberec - Plzeň 2:0on-line
Branky: 48. Blažek, 75. Nezmar
Zlín - Teplice 1:0on-line
Branka: 62. Zúbek
Č. Budějovice - Žižkov 1:1on-line
Branky: 53. Plocek - 43. T. Procházka
Bohemians 1905 - Slavia 2:0on-line
Branky: 13. Škoda, 85. Kunášek
Most - Kladno 2:2on-line
Branky: 12. Škoda, 61. Bogdanov
Brno - Jablonec 2:1on-line
Branky: 47. a 55. Pacanda - 50. Svátek
Ostrava - Olomouc 0:1on-line
Branka: 13. Hartig
Sparta - Ml. Boleslav 0:1on-line
Branka: 83. Holub.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice