Hlavní obsah

Ščasný: Mé vykázání na tribunu bylo připravené

Trenér Zdeněk Ščasný zažil v pondělí obrovskou satisfakci. Jeho svěřenci z Mladé Boleslavi dokázali v dohrávce 7. kola Gambrinus ligy zvítězit na hřišti Sparty 1:0. Kouč po zápase prožíval úplně opačné pocity, než na stejném místě na konci května. Mostečtí fotbalisté, které tehdy z lavičky vedl, totiž utržili ostudný debakl 0:5. Navíc tím letenskému týmu, u kterého Ščasný také v minulosti působil, vydláždili cestu k mistrovským oslavám.

Článek

Co říkáte výkonu svého mužstva proti mistrovské Spartě?

Jsem samozřejmě nesmírně spokojený. Podařilo se nám nejen navázat na výkon z utkání v Poháru UEFA s italským Palermem, ale konečně jsme také bodovali.

Věřil jste v to, že můžete proti tak silnému soupeři zvítězit?

V posledních zápasech jsem cítil, že jde mužstvo nahoru. Hlavně za druhou půli jsme si dnes vítězství zasloužili. Sparta se během devadesáti minut dostala do minima šancí.

V květnu jste s Mostem odjížděl z Letné s pětigólovým debaklem, tentokrát vezete do Boleslavi cenné tři body...

S Mostem to byla jedna z nejhorších chvil, jakou jsem kdy zažil. Byla to taková bezmoc. Teď mám samozřejmě úplně opačné pocity.

O rozhodující trefu se postaral váš střídající žolík Holub, uvažujete o jeho zařazení do základní sestavy?

Radim má pro nás obrovskou cenu. Když nastoupí, mužstvo musí využívat jeho předností. Je to platný hráč zejména pro koncovky utkání.

Rozhodčí Franěk vás vykázal na tribunu, za co to bylo?

Bylo to připravené. Kdyby mě arbitr vykázal po dvaceti minutách, kdy jsem potřetí vyběhl k čáře kvůli jeho výkonu, vůbec bych se nedivil. Nechápu ale, proč to udělal poté, co jsem jen křičel na svého hráče.

Cítíte tedy ze strany sudích osobní křivdu?

Ještě když jsem byl v Mostě, slyšel jsem, že mají rozhodčí za úkol poslat Ščasného na tribunu. Nemusím doufám říkat, od koho tyto pokyny byly.

Reklama

Související témata: