Hlavní obsah

Fotbalista Šimr se z Nizozemska vrátil do Plzně

Fotbalista Jaromír Šimr se po dvanácti letech strávených v nizozemské a polské lize vrací do Plzně, kde vyrostl. Osmadvacetiletý středopolař ukončil své angažmá v Excelsioru Rotterdam a dohodl se s vedením Viktorie na dvouleté smlouvě. Uvedl prezident plzeňského klubu Ladislav Valášek.

Článek

Šimra, který jako velký talent už v šestnácti letech zamířil do Feyenoordu Rotterdam, návrat do české ligy lákal. "V zahraničí už jsem dlouho, s rodinou se nám stýská a rádi bychom se vrátili. Českou ligu jsem nikdy nehrál, rád bych ji okusil. A kdyby to bylo v klubu, kde jsem fotbalově vyrůstal, bylo by to fajn," citovaly internetové stránky plzeňského klubu Šimra, který už se zapojil do přípravy a měl by být nachystán na nejbližší zápas v Teplicích.

Šimr v zahraničí nejprve působil v mládežnických týmech Feyenoordu Rotterdam, pak se krátce objevil ve Waalwijku, odkud poprvé putoval do Excelsioru Rotterdam. Vydařené čtyřleté období zažil v Nijmegenu, kde okusil také zápasy Poháru UEFA. V roce 2005 si vyzkoušel angažmá v polské nejvyšší soutěži v týmu Amica Wronki, odkud se před loňskou sezónou znovu vrátil do Excelsioru Rotterdam. V nové sezóně zde odehrál jen tři zápasy a poslední klub nizozemské ligy opustil.

Reklama

Související témata: