Hlavní obsah

Dostali jsme těžkou facku, litoval po debaklu na Slavii kouč Zlína

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie si v pátek potrénovali na úterní duel Ligy mistrů v Seville a Zlín jim byl vhodným sparingpartnerem. Moravané inkasovali sedm gólů a pomohli tak Slavii zvednout si sebevědomí. Hráči Tescomy od 17. minuty za stavu 0:4 jen tlačili čas, aby bylo jejich trápení rychleji u konce. „Dostali jsme po úspěšném startu soutěže těžkou facku,“ zhodnotil duel trenér Zlína Pavel Hoftych.

Článek

Zlín v předchozích sedmi kolech jedinkrát prohrál a inkasoval pět gólů. Páteční kanonáda dosud aktivní skóre moravského celku obrátila. „Do utkání jsme vstoupili vlažně, nezachytili brejkové situace soupeře. Přestože jsme se na ně připravovali. V rychlém sledu jsme dostali další branky a bylo otázkou, kolik gólů dostaneme. Do druhého poločasu jsme vyztužili zálohu a chtěli už udržet rozdíl ve skóre. Rozjetou Slavii jsme nedokázali zastavit,“ litoval po zápase Hoftych.

V boxu je možnost hodit do ringu ručník a ukončit tak trápení, ve fotbale podobnou možnost využít nejde. „Hodil bych tam jenom deku, ručník na střídačce nebyl. Pocit to pochopitelně nebyl dobrý,“ popsal neveselý úvod duelu hostující kouč, jenž podobný debakl už zažil. „Jednou jsem za Ústí nad Labem dostal v druhé lize 10:2. Vím, jaké to je,“ zavzpomínal Hoftych.

Spokojený mohl být domácí trenér Karel Jarolím. „Věděli jsme o slabinách soupeře v obranných řadách a po zápase na Bohemce jsme se zodpovědně připravili. Vstup do zápasu se nám podařil. Počáteční nervozita po dvou nevydařených zápasech z kluků spadla. Mám radost z předvedené hry,“ chválil své svěřence Jarolím.

I slávistický kouč už vysoké skóre zažil. „Jako hráč pamatuji podobné výsledky. Jako trenér asi ne. Se Slováckem jsem prohrál 2:6 v Ostravě. Dokážu se vžít do beznaděje hostujícího trenéra,“ pokynul směrem k Hoftychovi Karel Jarolím.

Reklama

Související témata: