Hlavní obsah

Sparťan Hušek si zlomil klíční kost, na dva měsíce je ze hry

Fotbalová Sparta přišla o dalšího důležitého hráče ze základní sestavy. Defenzivní záložník Luboš Hušek si totiž na sobotním tréninku při pádu na zem zlomil klíční kost a podle vyjádření klubového mluvčího Jakuba Otavy je přibližně na dva měsíce vyřazen ze hry. Pravděpodobně tak už nezasáhne do podzimních ligových klání.

Článek

Ztráta třiadvacetiletého Huška, který v neděli v Jablonci přijde o prestižní zápas proti svému bývalému klubu, je pro Spartu hodně citelná, protože tím vznikla další díra uprostřed záložní řady. Hrát totiž nemůže disciplinárně potrestaný Martin Abraham a mimo je také nemocný špílmachr Pavel Horváth.

Kouč Michal Bílek navíc univerzálního Huška mohl využít i na taktéž oslabeném stoperském postu, kde zase vypadl další potrestaný hráč Tomáš Řepka. Bílek má nyní má do středu obrany jen Miloše Brezinského a Michala Kadlece.

Už v týdnu se mluvilo o tom, že Sparta do konce září, kdy v tuzemsku končí přestupní termín, zkusí získat do obrany posilu: spekuluje se o příchodu Andre Hainaulta z Mostu, nebo jabloneckého exsparťana Milana Fukala. Po absenci Huška sparťanské vedení zřejmě snahu ještě vystupňuje a možná se ohlédne i jinde než po Hainaultovi či Fukalovi.

Reklama

Související témata: