Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Bohemians 1905 2:0Boleslav v atraktivním zápase porazila Bohemians 1905

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Táborský 1 : 0
56. Táborský 2 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav přivítala v neděli odpoledne v rámci 8. kola Gambrinus ligy pražskou Bohemians. Domácí chtěli po překvapivém vítězství na Spartě získat všechny tři body také v tomto domácím utkání, což se jim nakonec podařilo. Naproti tříbodovému zisku šli domácí již po čtvrhodině hry, kdy se trefil Táborský, aby pak ještě v druhém poločasu pojistil výhru pro Boleslav.

Článek

První zajímavý moment zápasu přišel v 18. minutě, kdy z pětadvaceti metrů napřáhl domácí Kysela a brankář Sňozík jeho tvrdou ránu jen vyrazil, čehož v malém vápně využil dorážkou Táborský a domácí tak vedli 1:0.

Deset minut před koncem druhé půle dostal pěknou přihrávku za obranu Klokanů Mendy od Matějovského. Francouzský útočník poslal míč pod sebe Táborskému a jeho dělovka jen centimetry minula Sňozíkovu branku. Pohlednou akci po pravé straně ukázal i pražský tým, když se s míčem vysunul Marek, který pod sebe přihrál Moravcovi, ovšem jeho střela letěla nad Millerovu branku.

Ivo Táborský mohl do konce poločasu zvýšit na dva nula, ale z očí do očí brankářovi Sňozíkovi neuspěl. Hned vzápětí z rohu už do odkryté branky hlavičkoval Sedláček, ale Šmarda na brankové čáře odvrátil na další roh.

V dobrém tempu vstoupily oba týmy do druhého poločasu. K vidění byl fotbal nahoru dolu a o vzrušení mezi diváky se starali také osobní souboje, které byly v duchu fair-play, ale také jim nechyběl náboj.

Jan Kysela se ve druhém poločase ukázal třemi parádními sóly po pravé straně, a právě po prvním takovém úniku inkasovala Bohemians 1905 podruhé, když jeho rychlou přihrávku v 56. minutě zužitkoval ve svou druhou branku zápasu exslávistický Táborský.

Hosté ovšem nesložili zbraně a neustále se snažili o zkorigování výsledku, čímž se také otevíral prostor pro útočné výpady domácích. Táborský před svým odchodem stihl už jen pořádně protáhnout hostujícího brankáře.

Deset minut před koncem byl v dobré pozici pro snížení hostující Dalibor Slezák, ale nadvakrát Millera nepřekonal. Brankou neskončila ani poslední střela utkání, kterou ze standardní situace pálil hostující Martin Kotyza, ale ta s pomocí teče skončila jen na břevně Millerovy branky.

Bohužel se v negativním smyslu dokázali předvést i jinak slušní fanoušci Klokanů, když několik z nich nedokázalo udržet nervy na uzdě. V jejich sektoru musela zasahovat i policie poté, co pořadatelé ztratili situaci ze své kontroly. Kvůli incidentu se dvě minuty nehrálo.

Mladá Boleslav - Bohemians 1905 2:0 (1:0)
Branky: 18., 56. Táborský. Rozhodčí: Jára - Chytil, Kubáň. ŽK: Matějovský - Kotyza . Diváci: 4745 .
FK Mladá Boleslav: Miller - Voříšek, Rolko, Kopic - Kysela, Matějovský, Rajnoch, Kalina, Táborský (69. Holub) - Sedláček (53. Poláček), Mendy (90.Hrdlička). Trenér: Ščasný.
Bohemians 1905: Sňozík - Marek, Rada, Lukáš, Šmarda - Moravec (46. Bartek), Nikl, Adam (46. Kotyza), Kunášek (73. Rychlík) - Slezák, Škoda. Trenér: Hradecký.

Reklama

Související témata: