Hlavní obsah

Kladno - Brno 1:2Kladno podlehlo Brnu, které již pět kol neprohrálo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Trousil 0 : 1
63. Szabo (penalta) 1 : 1
89. Wagner 1 : 2

KLADNO

Z výhry 2:1 se radovali v 8. kolo první fotbalové ligy hráči 1. FC Brno na trávníku SK Kladno. Hosty dostal do vedení krátce před přestávkou kapitán Trousil, po přestávce vyrovnal z penalty Szabo. V předposlední minutě však Wagner rozhodl o tříbodovém zisku hostů, kteří již pět zápasů v lize neprohráli.

Článek

Brňané přijeli bez nemocných Doška s Kubáněm a potrestaného tvůrce hry Polácha, Kladnu chyběli zranění Kaciáň a Kousal. Domácí zahrozili hned v úvodu. Cigánkovu střelu srazil ve druhém minutě Trousil, ale zakončení Zachariáše zblízka chyběla přesnost. Na druhé straně ve 12. minutě hlavička Pacandy mířila vedle.

Aktivnější pak byli hráči Kladna. V 19. minutě zachránil hosty vyběhnutím až na hranici šestnáctky před Zachariášem brankář Lejsal. Oba hráči se srazili, ale Szabo nedokázal dopravit míč do opuštěné branky. Hůře ze souboje vyšel Zachariáš, který musel být střídán.

O další ohrožení brněnské branky se postaral Cigánek, jeho střela přes celou branku skončila těsně vedle. Hosté sázeli spíše na rychlé protiútoky a po jednom z nich Pacandův trestný kop tečoval hlavou Pavlík, jeho jmenovec v kladenské brance se překvapit nenechal. Po půlhodině hry aktivní Cigánek hledal centrem Jeslínka, ten ale ve výskoku netrefil míč a střela Zoubeleho z rohu vápna mířila vedle branky.

Zvýšená aktivita hostí přinesla úspěch ještě do poločasu. Po centru Pacandy napálil z hranice šestnáctky z voleje míč Trousil a gólman Pavlík se jen díval.

Po přestávce měli více ze hry domácí. Po pasu Killara ale poslal Jeslínek ránu z úhlu do boční sítě. Blízko vyrovnání byl Dočkal, jeho krásnou střelu z trestného kopu, ale ještě krásnějším zákrokem zlikvidoval Lejsal. O minutu později Dočkal nahrál Zoubelemu a Lejsal opět výtečně vytáhl na roh. Po něm stáhl Killara k zemi Trousil a rozhodčí neváhal odpískat penaltu. Tu se štěstím střelou od tyče do sítě proměnil Szabo.

Hosté se zdáli být spokojeni s remízou, ale nakonec vyhráli. V předposlední minutě našel centr Kaloudy hlavu Wagnera a ten rozhodl.

Lejsal byl výborný, shodli se trenéři

Hodně zklamán byl z prohry s Brnem kladenský kouč Jaroslav Šilhavý, přestože jeho brněnský protějšek Petr Uličný domácí za jejich výkon pochválil. "Slova Petra mě těší, ale my máme mínus tři body na kontě. Bod bychom brali, ale v závěru nám již docházely síly," řekl Šilhavý. "Gól v poslední minutě je vždy rána, je to velké zklamání. Kluci souboj maximálně odmakali, chtěli vyhrát, ale Lejsal byl proti, podal vynikající výkon," poukázal na skvělé zákroky brněnského gólmana.

S tím souhlasil i Uličný. "Velmi nás podržel Lejsal, chytil aspoň tři góly," pochválil strážce branky. Brankář si prý o přestávce říkal o vystřídání, protože jej po srážce se Zachariášem bolelo tříslo. "To jsem zakázal, za stavu 1:0 to nepřicházelo v úvahu," prohlásil rezolutně Uličný. Pochvaloval si pěkné branky. "Skórovali jsme po povedených akcích. Domácí si asi prohrát nezasloužili," dodal Uličný.

Kladno - Brno 1:2 (0:1)
Branky: 62. Szabo z pen. - 41. Trousil, 89. Wagner. Rozhodčí: Kocourek - Hojsík, Novák. ŽK: Szabo, Čáp - Wagner, Večeřa. Diváci: 2210.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Farbák, Killar, Čáp - Dočkal (86. Vršajevič), Kúdela, Szabo, Cigánek - Jeslínek (65. Semerák), Zachariáš (25. Zoubele). Trenér: Šilhavý.
Brno: Lejsal - Živný, Trousil, Pavlík, Siegl - Besta (73. Kalouda), Holek, Večeřa, Střeštík (64. Okleštěk) - Pacanda (46. Hanák), Wagner. Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava