Hlavní obsah

Ščasný je přesvědčený, že Bohemians 1905 porazili zaslouženě

Fotbalisté Mladé Boleslavi po vítězství na Spartě v minulém týdnu porazili v neděli další pražský celek. Tentokrát si na svém hřišti poradili s vršovickými Bohemians 1905 a povětšinu zápasu to byli právě oni, kteří udávali rytmus zápasu. „Diváci viděli velmi kvalitní utkání,“ zhodnotil po zápase domácí trenér Ščasný.

Článek

Hráčům Bohemians se nepodařilo navázat na bojovný výkon, kterým se prezentovali v předešlém ligovém kole, v němž doma porazili Slavii 2:0. “Hráli jsme pasivně. Nebyl to styl, kterým jsme se prezentovali dříve,“ řekl po utkání vršovický trenér Hradecký.

Mladoboleslavští hráči se dostali do vedení po čtvrthodině hry, když míč za Sňozíkova záda dorazil Táborský. Ten potom v 56. minutě zvýšil na konečných 2:0, což ale hosty nepoložilo. Naopak na trávníku ožili a byli daleko aktivnější. „Domácí byli dvě třetiny utkání lepším mužstvem. Až posledních dvacet minut bylo podle našich představ, bohužel to bylo už pozdě,“ zoufal si trenér pražského celku.

„Neměli jsme se dopustit toho, aby se hra začala odvíjet nahoru dolů. Tak se s Bohemkou nedá hrát. Na to jsem hráče upozorňoval. V závěru se dostala hodně do hry a my jsme na to nereagovali dobře,“ zůstal kritický i po vítězném utkání Ščasný.

Na některých hráčích byla znát únava

„Vítězství bylo ovšem zasloužené,“ neopomněl hned vzápětí zdůraznit. Máme teď hodně zápasů nahromaděných. Na některých hráčích bylo vidět, že toho mají dost,“ všiml si únavy svých svěřenců Ščasný.

Poté co Mladá Boleslav odehrála vítězné utkání bez bez obdržené branky na Letné, podařilo se jí neinkasovat také v domácím poháru, když přehrála 4:0 Kolín. Ani hráči Bohemians 1905 nenašli cestu, jak dopravit míč za mladoboleslavského brankáře. “Defenziva funguje. Herní způsob, který praktikujeme je strašně náročný. Není to o stylu hry, jestli hrajete na tři nebo na čtyři obránce. Hráči obecně si začali věřit,“ vysvětloval úspěchy posledních zápasů domácí trenér.

Reklama

Související témata: