Hlavní obsah

Straka: Musíme vařit z toho, co máme

První ligové vítězství po svém příchodu ma lavičku Českých Budějovic vybojoval trenér František Straka. Jihočeši pod jeho vedením porazili v neděli Most a odpoutali se tak od sestupových příček. „Ve druhém poločase jsme se hodně trápili,“ vrací se Straka k utkání v rozhovoru pro Právo.

Článek

Jaké bylo vaše první vítězství na lavičce Dynama?

S Mostem to byl zápas v podstatě o šest bodů. Za každou cenu jsme chtěli vyhrát. To se bohužel ukázalo i na hřišti. Hráli jsme až moc křečoviště. Fotbal je o gólech a kdybychom dali branky z šancí v úvodu zápasu, mohlo se celé utkání odvíjet jinak. Ve druhém poločase jsme se hodně trápili. Nejvíc hraje hlava, a ta nebyla v tomhle zápase úplně v pořádku. Nabádali jsme hráče, aby pořád věřili ve tři body, které jsme tolik potřebovali. Tentokrát se k nám přiklonilo i štěstí a jsem za tři body opravdu hodně rád.

Jak moc vám vítězství pomůže v dalších zápasech?

Hlavně psychicky. Hráči urvali tři body, které jsme hodně chtěli už z předchozích zápasů. Psychika nebyla v poslední době dobrá, ukázalo se to například i se Žižkovem, když jsme odehráli velice dobrý druhý poločas, ale jinak to bylo dost křečovité. Tři body jsou pro nás v této situaci velice cenné i do tabulky a neskutečně důležité pro psychiku. Na hráčích musí být vidět vůli po vítězství, ale i sebevědomí, že jsou schopni vyhrát, a s Mostem to dokázali.

Vaším nejslabším postem v mužstvu je útok. Vedení však v přestupním termínu nikoho do Dynama nepřivedlo. Jak budete složitou situaci v ofenzívě s útočníky řešit?

Rád bych si ukázal na útočníky, kteří by k nám šli. Ale za prvé na ně nemáme a za druhé hrají někde jinde. My musíme vařit z toho, co momentálně máme. Těžko tady budete mít jméno, které by hrálo ve Slavii nebo ve Spartě. V současné době máme pouze jednoho typického hráče do šestnáctky a to je Václav Mrkvička. Stráský, Radzinevičius a Plichta jsou spíše typy hráčů, které hledají prostor a chtějí nabíhat. V tomto směru nám však stále ještě schází lepší spolupráce mezi oběma útočníky.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články