Hlavní obsah

Fotbalista Bolf se po druhé operaci vrátil do tréninku

OSTRAVA

Šestnáct dnů po druhém chirurgickém zákroku na poraněném koleni hlásí fotbalový obránce René Bolf plný návrat do tréninkového cyklu. Jeho start v nedělním utkání Ostravy s Teplicemi zatím nepřichází v úvahu, ale třiatřicetiletý stoper by si o víkendu teoreticky mohl zahrát část zápasu za divizní juniorku s Městem Albrechtice.

Článek

Bývalý reprezentační zadák se před dvěma týdny podrobil drobnější operaci, která ho má zbavit bolestí po plastice křížových vazů. Čtrnáct dnů mu postačilo k absolutní regeneraci sil. "Dneska s námi absolvoval první tvrdší trénink. Pokud bude jeho zdravotní stav přijatelný, mohl by jít hrát v neděli za juniorku," řekl novinářům ve čtvrtek trenér Karel Večeřa.

Bolf od svého návratu na Bazaly za Ostravu ještě neodehrál ani jeden zápas. Škrt přes rozpočet mu udělaly potíže s operovaným kolenem. Večeřa nechce návrat na trávník uspěchat. "Chce to posloupnost. Od utkání za juniorku proti Napajedlům neměl v podstatě jediný herní trénink. Nejdříve musí podstoupit nějakou zátěž, zahrát třeba dva tři poločasy za juniorku a pak za áčko. Je třeba vidět, že vlastně rok nehrál," vzpomenul Večeřa Bolfovu dlouhou zápasovou absenci.

Trampoty se sestavou mají v případě Baníku takřka nekonečný ráz. Tým se každý zápas mění, ani tentokrát nemůže dát Večeřa šanci vítězné sestavě z Žižkova, protože za čtyři žluté karty má stop záložník Rajtoral. Na tribuně musí zůstat i středopolař Tesařík, který po dohodě s Teplicemi nesmí proti svému kmenovému klubu nastoupit. Večeřa proto otevřel dveře hříšníkovi Mišinskému, jenž byl před nedávnem za porušení životosprávy vyloučen z ligového kádru.

"Dostává šanci pro tři tréninky, aby si řekl o nominaci na zápas s Teplicemi. Záleží na něm, dveře má pootevřené, je na něm, aby si je otevřel úplně," vysvětlil Večeřa.

V neděli se utká druhý tým s třetím 

Ostrava a Teplice si to v neděli přímo rozdají o první místo v tabulce. Vítěz přinejmenším do pondělka vystřídá na trůnu Slavii. A mohl to být i souboj kanonýrů Zehera s Feninem, ale ostravský útočník je s nataženými postranními vazy v koleni na dva týdny mimo. Osobní stráž Večeřa k Feninovi nepostaví. "To neděláme, maximálně při standardkách. Můžeme si říct, v čem je jeho silná stránka, ale celé je to o kolektivní hře a disciplíně všech hráčů," podotkl Večeřa.

Místo Zehera se však Baníku z těžké angíny zotavil Svěrkoš, který i na Žižkově potvrdil své pravidlo, že v každém utkání dává gól. "Zvyšuje zátěž, ale spíše to vypadá na variantu ze Žižkova s tím rozdílem, že by na hřiště mohl jít už na delší časový úsek," naznačil Večeřa.

Boj o první místo vábí i pozornost zahraničních skautů. Na Bazaly se ohlásili pozorovatelé z Lille, Auxerre, Rennes, Anderlechtu, Monaka a Wisly Krakov.

Reklama

Související témata: