Hlavní obsah

Liberec neporazil Kladno, Zlín remizoval s Olomoucí

Dvě remízy viděli diváci v sobotních dvou utkáních 9. kola první fotbalové ligy. Liberec sice poslal v zápase proti Kladnu do vedení Ivan Hodúr, ve druhém poločase výstavní ranou vyrovnal Ondřej Kúdela. Pozice kouče Severočechů Zacha je tak stále nejistá. Zlín hrál bez branek s Olomoucí, které se těsně před zápasem zranil Hartig.

Článek

Liberec zažívá tragický start, v předchozích osmi utkáních dokázal jen jedinkrát zvítězit a v tabulce byl na předposlední 15. příčce. Spekulovalo se o odvolání trenéra Zacha, jehož pozice je po remíze s Kladnem stále značně nejistá.

Druhý tříbodový zisk sezóny přiblížila Severočechům trefa Ivana Hodúra. Slovenský záložník v 25. minutě zužitkoval prudký centr Petra Papouška. Kladno se po přestávce snažilo o vyrovnání a radovalo se v 77. minutě. Parádní střelou k tyči vyrovnal mladíček Ondřej Kúdela.

Zach: Sám jsem o odstoupení neuvažoval
Jak vnímáte tlak na vaši osobu. Zvlášť když si mužstvo připsalo další ztrátu?
Naše situace není dobrá. Měli jsme vyhrát. Tlak je pořád, ať jste dole či nahoře. Velký? Malý? Nedokážu to posoudit.
Bojíte se odvolání?
My s ním musíme počítat, kdykoli může přijít. Slovo bojím není správné, jsou jiné věci v životě, kterých se má člověk bát.
Neuvažoval jste o tom, že sám odstoupíte a vyhnete se tlaku?
Neuvažoval. Člověk neustále přemýšlí nad situací, komunikuje s vedením, uvidíme co se bude dít dál.
Ve druhé půli jste střídal vepředu hrajícího Filipa Dorta. Místo něj přišel Radek Hochmeister. Některé diváky to rozezlilo...
Nedokázali jsme udržet balon vpředu. Chtěli jsme posunutím Ivana Hodúra a příchodem Radka zkvalitnit kombinaci. Chtěli jsem něco změnit, ale vzápětí jsme dostali branku.
Mluví se o liberecké krizi, úpadku. Jak byste to pojmenoval vy sám a kde je chyba?
Příčin je hodně. Nechci hledat alibi a donekonečna počítat ztráty. Ale musel odstoupit Frejlach (po žaludečních problémech - pozn. aut.). Celou noc nespal, ale tak to ve fotbale chodí. V minulých zápasech jsme nedali branky, nezvládli utkání venku. Rozhodující jsou výsledky. Body. A ty nemáme. Příčiny? To je na dlouhé povídání...

Ve druhém sobotním utkání remizoval osmý Zlín se sedmou Olomoucí 0:0. Hostující trenér Pulpit se nemohl spolehnout na zkušeného útočníka Lukáše Hartiga, který se při rozcvičce zranil.

V první půli byl aktivní domácí rychlík Libor Žůrek, domácí měli navrch i po přestávce. Šance Kročy, Šmahaje nebo Opiely zůstaly nevyužity.

V neděli se hrají zápasy Bohemians 1905 - Č. Budějovice, Most - Jablonec a Ostrava - Teplice. V pondělí pak přivítá Sparta Slavii, Brno Mladou Boleslav a Žižkov se představí v Plzni.

Program 9. kola Gambrinus ligy
Sobota 6. října:
Zlín - Olomouc 0:0on-line
Liberec - Kladno 1:1on-line
Branky: 25. Hodúr - 77. Kúdela
Neděle 7. října:
16:00 Bohemians 1905 - Č. Budějoviceon-line
17:00 Most - Jablonecon-line
20:15 Ostrava - Teplice (ČT4)on-line
Pondělí 8. října:
17:15 Sparta - Slavia (ČT2)on-line
19:30 Plzeň - Žižkovon-line
19:30 1. FC Brno - FK Mladá Boleslavon-line

Reklama

Související témata: