Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 0:0Olomouc ubránila ve Zlíně remízu

ZLÍN

Fotbalisté Zlína remizovali v utkání 9. ligového kola s Olomoucí 0:0, ačkoli měli v utkání výraznou převahu i řadu šancí. V největších z nich však selhali Šmahaj a Opiela, a tak oba týmy dělí v tabulce i nadále jen skóre. Ofenzivě hostů citelně scházel zraněný útočník Hartig, který nakonec neusedl ani na lavičku.

Článek

Zlín si v dosavadních osmi kolech připsal stejně bodů jako Olomouc, do utkání však oba týmy vstupovaly v docela jiných rolích. Zlínští se snažili především zapomenout na sedmigólový příděl od Slavie, zatímco Sigma nabrala po nepovedeném začátku sezóny formu.

Rozdíl v aktuální výkonnosti ale nebyl od samého začátku nijak patrný. Domácí se rychlými kombinacemi snadno dostávali před šestnáctku Olomouce a postupem času si vypracovávali i zajímavé střelecké příležitosti.

Již v 6. minutě si zaběhl na dlouhý aut z levé strany Opiela, jeho zpětná přihrávka proletěla před brankou Olomouce a až stoper Šuškavčevič ji uklidil na roh. Ještě blíže gólu byli záhy hosté. Kazár zakroutil přímý kop od pravé postranní čáry k vzdálenější tyči tak šikovně, že se domácí brankář Baránek musel hodně natahovat, aby míč vytáhl. Pak už však byl nebezpečný pouze Zlín, žádná ze šancí po nadějných centrech však gólem neskončila.

Drobisz lapil střelu Žůrka

Po půlhodině hry vytasili domácí další ze svých silných zbraní, kolmé přihrávky. Malár rozběhnutého Žůrka, který v šestnáctce zvolil technickou střelu placírkou, brankář Drobisz ale míč mířící k tyči vyrazil.

Druhý poločas už se hrál vysloveně v režii domácích. Ve 47. minutě hlavičkoval po rohu nekrytý Zbožínek těsně nad branku, za další minutu proletěla Vyskočilova střela z otočky kolem růžku. Drtivý nápor málem korunoval v 53. minutě Šmahaj, který po Vyskočilově přiťuknutí zůstal na malém vápně sám před brankářem, ale přestřelil.

Domácí předváděli pohledný fotbal, ale střelecky se stále nemohli prosadit. Po hodině hry to nezměnil ani domácí Opiela, který si to z levého rohu šestnáctky namířil mezi tři protihráče, překvapivě prošel až na druhou stranu, ale Drobisz si s jeho střelou k tyči poradil. Na druhé straně pálil v dobré pozici z otočky jen slabě Hubník.

Velký nápor domácích paradoxně přerušili až jejich vlastní příznivci. V 80. minutě odpálili dýmovnici, která při inverzním počasí zakouřila takřka celou polovinu hřiště a rozhodčí Kocián musel utkání přerušit. Zlín už se pak do takového náporu nedostal.

Tescoma Zlín - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Kocián - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Penner, Zúbek, Vyskočil, Malár - Bajer, Rossi. Diváci 3682.
Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Zbnožínek, Penner - Šmahaj, Zúbek, Opiela, Malár - Žůrek (77. Zapletal), Vyskočil (68. Bača). Trenér: Hoftych.
Olomouc: Drobisz - Jindříšek, Šuškavčevič, Hudec, Randa - Bajer, Rossi, Melinho (90. Komárek), Kazár (46. V. Schulmeister) - Hubník (61. Lukšík), Knakal. Trenér: Pulpit

Reklama

Související témata: