Hlavní obsah

Slávista Krajčík věří, že si vylepší osobní bilanci se Spartou

PRAHA

Už na páté derby pražských "S" se připravuje slovenský reprezentant ve službách Slavie Matej Krajčík a do pondělního prestižního souboje na Letné půjde s cílem vylepšit si vlastní pasivní bilanci s tradičním rivalem.

Článek

Vedle jedné remízy a dvou porážek má v paměti především dva roky staré strahovské vítězství 4:1, na kterém se podílel gólem. V 266. derby by to teď rád zopakoval.

"Nebylo by špatné, kdybych se trefil i na Letné. Ale když dají branky jiní a vyhrajeme, tak budu spokojený stejně," řekl devětadvacetiletý Krajčík ČTK. Dosavadní výkony Slavie v něm vzbuzují optimismus. "Podle toho, jak jsme nastartovali sezonu, předpokládám, že to pro nás dopadne dobře," uvedl.

Pondělní zápas nepovažuje za úplně nejdůležitější střetnutí roku, ale v otázce prestiže nemá duel konkurenci. "Praha se zase rozdělí na dva tábory," očekává Krajčík. "Derby bude sice ochuzené o řadu nejlepších hráčů na obou stranách, ale očekávám, že vyhecované to bude jako vždy. Pro Slavii a Spartu je to největší tahák," řekl slovenský fotbalista.

Slavia jde do derby s čerstvou zkušeností, jak vyspělé týmy dokážou trestat hrubé chyby. V úterním duelu v Lize mistrů v Seville jich domácí vítěz Poháru UEFA dokonale využil k vítězství 4:2. Krajčík tvrdí, že se Slavia poučila. "Hrajeme ofenzivní fotbal, ale máme problémy s obranou, o kterou je naše útočné pojetí opřeno," uvedl sebekriticky člen zadních řad Slavie.

"Absence stoperů (Latky s Brabcem) je citelná, ale odehráli jsme letos už určitě těžší zápasy, tak není důvod si myslet, že na Spartě neuspějeme," dodal ofenzivní pravý bek. Dobýt letenský stadion chtějí slávisté pomocí přímočarých akcí, které by podle Krajčíka měly na Spartu platit. "Akce na jeden či dva doteky dělají problémy každému," řekl.

Reklama