Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Budějovice 0:2Budějovice porazily Bohemians 1905 dvěma tečovanými střelami

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Mrkvička 0 : 1
43. Plocek 0 : 2

Nedělní odpoledne nabídlo fanouškům první fotbalové ligy duel mezi Bohemimans 1905 a Dynamem České Budějovice. Dvě tečované střely rozhodly o tom, že do druhého poločasu nastoupila mužstva se skórem 0:2. Domácí mohou litovat, že se jim do střel čtyřikrát postavilo břevno. I díky tomu Budějovice odváží z Vršovic všechny tři body.

Článek

První vážná situace v utkání přišla až v 16. minutě, kdy domácí Marek v pokutovém území zpracoval na prsa centr z pravé strany hřiště a už si připravoval míč k zakončení, ale odvážný Plocek mu skluzem střelu nedovolil. Za další dvě minuty se na Kučerovu branku řítil domácí útočník Škoda, ale i on byl na poslední chvíli obrán o míč.

Pak ovšem přišla chvíle pro hosty. Ve 20. minutě se dostal ve vápně k míči nehlídaný Václav Mrkvička. Vystřelil na Sňozíka, který byl ovšem při inkasování branky bezmocný, protože střelu před ním tečoval jeho spoluhráč z obrany Lukáš a míč domácího brankáře lehce přeloboval.

Klokanům se podařilo čtyřikrát nastřelit břevno

Ve 30. minutě se k ohrožení hostující branky dostal hlavičkující Marek Nikl, ale následná střela pak letěla mimo branku. Přesnější už byla jeho parádní střela ze 30 metrů, která následovala po dvou minutách. Bohužel pro domácí orazítkovala jen břevno.

Do konce poločasu přišel ještě zajímavý moment pro vyrovnání Klokanů. Ve 40. minutě po rohovém kopu ale nejdříve hlavičkoval do břevna Lukáš a Škoda ho hned vzápětí napodobil tentokrát střelou pravou nohou.

Klokani ale neskórovali a hosté udeřili podruhé. Kolmým centrem středem hřiště našel Černý dobře naběhnutého Plocka, který opět tečovanou tvrdou střelou stanovil poločasový výsledek na 2:0 pro Budějovice.

Ve druhém poločase se domácí snažili vytvořit trvalejší tlak a standardní situace zahrávaná Rychlíkem nabízela dobrou možnost zkorigování nepříznivého výsledku pro domácí, ale na jeho centr se nepodařilo nikomu z hráčů dostatečně vysoko vyskočit.

V 72. minutě utkání měl další možnost snížení kapitán Dalibor Slezák, kterému se podařilo nastřelit břevno, pro Bohemians v tomto utkání již počtvrté. Hosté z Budějovic si díky dvěma tečovaným střelám odváží z Prahy tři body za vítězství 2:0.

Bohemians 1905 - SK Dynamo České Budějovice 0:2 (0:2)
Branky: 20. Mrkvička, 43. Plocek. Rozhodčí: Královec, Slavík, Handlíř. ŽK: Lukáš - Žižka, Peroutka, Vozábal. Diváci: 6 395.
Bohemians 1905: Sňozík - Marek, Rada, Lukáš, Šmarda - Kotyza (46. Bartek), Nikl, Slezák, Kunášek (58. Rychlík) - Polodna (46. Adam), Škoda
Dynamo České Budějovice: Kučera - Peroutka, Horejš, Hunal (88. Šmíd), Žižka - Plocek (82. Plichta), Vozábal, Hílek, Černý - Mrkvička, Radzinevičius (85. Stráský)

Reklama

Související témata: