Hlavní obsah

Měli jsme veliký respekt, svěřil se po utkání českobudějovický Vozábal

Karel FeltSport.czPrávo

Dvě tečované střely rozhodly o tom, že do druhého poločasu nedělního utkání domácích Bohemians s Českými Budějovicemi nastoupili hosté s vedením 2:0. Klokani mohou litovat, že se jim do střel čtyřikrát postavilo břevno. I díky tomu fotbalisté Budějovic odvezli z Vršovic všechny tři body.

Článek

Napadlo vás, že byste mohli ve Vršovicích vyhrát?

No... Nenapadlo. Po pětibrankovém debaklu na Kladně jsme sem jeli s velikým respektem. Navíc my jsme venku už dlouho nic velkého neuhráli. Těžké prostředí, v němž fanoušci ženou svůj tým dopředu. K tomu agresivní Bohemka, která doma zdolala Slavii a v ďolíčku nerada pouští body. Jen jsme doufali, že jsme fotbalovější a vyrovnáme se tím jejich bojovnosti a agresivitě a třeba z toho bude bodík.

Zatímco vy jste dali šťastné góly, domácí měli smůlu při čtyřech břevnech...

To je pravda, oba naše góly byly s tečí, ale to k fotbalu patří. Ta jejich břevna, to je fakt smůla, ale i to k fotbalu patří. Štěstí jsme měli tentokrát my. Už jsme ho také potřebovali.

Nezdála se vám Bohemka zakřiknutá?

Ani ne, soupeř hraje to, co mu dovolíte a my se snažili jim toho moc nedovolit. Věděli jsme, že budou nakopávat míče dopředu a chodit do vzdušných soubojů. Na hlavičky máme Hunala s Horejšem. Ve druhé půli jsme to poctivě ubránili.

Co pro vás tyhle body znamenají?

Hrozně moc. Jednak jsme je získali na hřišti souseda z tabulky, takže se hrálo vlastně o šest bodů, jak se říká. Ubrali jsme také z minusových bodů. Nás po reprezentační pauze čeká těžký los, Sparta, Ostrava, Teplice, Liberec... Co si budeme říkat, tyhle body jsou cenné a věřím, že nám pomohou i po psychické stránce.

Reklama