Hlavní obsah

Brno - Ml.Boleslav 0:3Rozjetá Boleslav oslavila svojí premiérovou výhru v Brně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Sedláček 0 : 1
52. Mendy 0 : 2
86. Rajnoch 0 : 3

BRNO

Fotbalisté Mladé Boleslavi dál pokračují ve výborné výsledkové sérii, kterou dnes podpořili jasnou výhrou 3:0 v Brně, kde při předchozích třech výjezdech pokaždé prohráli. Středočechy, kteří minulý čtvrtek přivezli překvapivý postup v Poháru UEFA z Palerma, ke třetí ligové výhře za sebou nasměrovali úspěšní střelci Sedláček, Mendy a Rajnoch.

Foto: ČTK/Igor Šefr

René Wagner (vlevo) z 1. FC Brno v souboji s Milanem Kopicem z FK Mladá Boleslav

Článek

Večerní bitva svedla dohromady celky s výbornou aktuální formou podpořenou dvěma ligovými výhrami za sebou, navíc Boleslav přijela na hřiště svého neoblíbeného soupeře povzbuzena úspěchem na pohárové scéně. A diváci se také mohli bavit oboustranně ofenzivní a aktivní hrou.

Brňané se sice rozjížděli pomaleji, ale s přibývajícími minutami dokázali hlavně díky aktivní hře zálohy a neúnavnému napadání Boleslav několikrát dostat do úzkých. Předzvěstí brněnského náporu byla ostrá rána stopera Pavlíka, pak sice na druhé straně zahrozil Mendy, ale další minuty už patřily domácímu celku.

Střeštíkova přízemní střela se otřela o boční síť, Holka v následného protiútoku na poslední chvíli zastavil bek Voříšek. Pak dvakrát zahrozil i Pacanda: poprvé jeho střelu gólman vytáhl a pak při největší šanci Brna v první půli lapil i chytrý lob brněnského útočníka, který toužil navázat na své dvě branky v posledním domácím duelu s Jabloncem.

Sicilský hrdina se znovu ukázal

Promarněné šance si mohli Brňané hodně vyčítat, zvlášť poté, co se boleslavští před jejich brankou zdaleka nechovali jako uctiví hosté. První varování při pokusu Rajnocha ještě vyřešil pohotovým zákrokem Lejsal. Ale tři minuty před poločasem poslal Kysela centr na hlavu Sedláčka, který se prosadil přes stopera Pavlíka, hrajícího jubilejní 100. ligový zápas, a přesnou hlavičkou poslal tým z města automobilů do vedení. Boleslavský hrdina z Palerma tak znovu ukázal svůj přínos pro mužstvo.

S Brnem inkasovaný gól zamával, po pauze se vůbec nemohlo dostat zpět do tempa a navázat na výkon z první půlhodiny. Naopak koncentrovaná Boleslav po gólu ožila a sedm minut po poločase si užívala ještě větší euforie. Autor prvního gólu Sedláček ve vzdušném souboji na kraji pokutového území přetlačil smolaře Pavlíka, míč se dostal k Mendymu a ten střelou mezi nohama Lejsala zaznamenal svůj první gól v mladoboleslavském dresu.

Brňané začali po gólech chybovat

Mendyho trefa ještě víc podkopala morálku brněnského týmu, jehož hráči místo trpělivé hry začali zmatkovat a při chaotickém projevu kupili chybu na chybu, pod což se ale podepsala i výborná nátlaková hra soupeře. Brno nespasilo ani nasazení útočníků z lavičky Besty a Doška. Druhý jmenovaný sice pár okamžiků po příchodu mohl zadělat na drama, jenže do střely mu na poslední chvíli skočil obětavý Voříšek.

Čtvrt hodiny před koncem se blýskl i gólman Miller, o jehož pokoření se ve výhodné pozici neúspěšně pokoušel další žolík Besta. Prokletí náhradníků nezlomil další nevydařenou střelou ani Okleštěk. Z efektivity naopak domácí celek čtyři minuty před koncem vyučil boleslavský záložník Rajnoch: jeho výstavní střela do šibenice symbolicky stvrdila podařený boleslavský večer a dovršila brněnský zmar. Hosty může těšit i prodloužení neprůstřelnosti: neinkasovali už v pěti soutěžních zápasech za sebou.

Brno 1. FC Brno - FK Mladá Boleslav 0:3 (0:1)
Branky: 42. Sedláček, 52. A. Mendy, 86. Rajnoch. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Gallo. ŽK: Pavlík - Sedláček, Kysela, A. Mendy. Diváci: 4455.
Brno: Lejsal - Kubáň (60. T. Došek), Trousil, Pavlík, Siegl - Kalouda, Holek, Polách, Střeštík - Pacanda (72. Okleštěk), Wagner (57. A. Besta). Trenér: Uličný.
M. Boleslav: Miller - Voříšek, Rolko, Kopic - Sedláček, Rajnoch, Hrdlička, Kalina (75. Holub)- Kysela (86. Vaněček), A. Mendy, Táborský (26. Poláček). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články