Hlavní obsah

Plzeň - Žižkov 3:1Fillo dvěma brankami zařídil Plzni výhru nad Žižkovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Fillo 1 : 0
33. Stracený 1 : 1
74. Fillo 2 : 1
85. Halama 3 : 1

Ofenzivní záložník Martin Fillo dvěma zásahy zajistil fotbalistům Plzně vítězství 3:1 v utkání 9. kola první ligy s Viktorií Žižkov. Fillo nejprve hlavou po rohovém kopu otevřel střelecký účet a po vyrovnání Straceného se postaral i o vítěznou branku střelou z hranice pokutového území. Pět minut před koncem pak výhru stvrdil obránce Halama. Plzeň tak ukončila čtyřzápasové čekání na výhru.

Článek

V chladném večeru si domácí postupně vytvořili územní převahu. Hosté kouskovali hru častými fauly a trpělivě dodržovali obranný blok na vlastní polovině. Největší nebezpečí pro žižkovskou branku představovaly standardní situace. Přestože si z nich domácí příležitosti nevytvořili, dostali díky nim hosty pod značný tlak.

V 17. minutě Psohlavec přiťukl Fillův centr Krbečkovi a jeho přízemní střelu z dvaceti metrů hosté zblokovali na rohový kop. Jeho exekuce se ujal Šíma, který našel hlavu Filla a druhý nejmenší hráč na hřišti přesnou hlavičkou z malého vápna dostal domácí do vedení.

Plzeňští povzbuzeni vstřelenou brankou hrozili po rychlých akcích vedených po pravé straně. Ve 24. minutě vysunul Šíma Filla a jeho střelecký pokus zastavil levý obránce hostů Šťastný. O chvíli později agilní Fillo pronikl do šestnáctky a nezištně přihrál na hranici malého vápna Psohlavcovi. Jediný vysunutý hrot domácích ale nedokázal před prázdnou brankou trefit skákavý balon.

Útočné akce se přelévaly na obě strany

Hostům v útoku citelně chyběl vykartovaný Švancara, přesto dokázali ve 32. minutě vyrovnat. Tinga totiž lobem vysunul nabíhajícího Straceného, ten přetlačil po předchozím ošetření otřeseného Radu a obstřelil vybíhajícího brankáře Plzně Daňka. Žižkovští, mohutně pobízeni neúnavně gestikulujícím trenérem Grigou, se poté osmělili směrem dopředu hlavně zásluhou zlepšeného výkonu tvůrce hry Novotného a útočné akce se přelévaly na obě strany.

Druhá půle tedy nabídla mnohem vyrovnanější podívanou. Brzy po obrátce se po pravé straně protáhl do šance střídající Brožík, ale těsně přestřelil. Na druhé straně vyzkoušel v 53. minutě Daňkovu pozornost střelou zpoza šestnáctky Kalod. Tempo hry následně mírně opadlo a na hřišti se přiostřilo.

Gólové situace přišly s posledními dvaceti minutami

Závěrečná dvacetiminutovka ale přinesla dramatické momenty. V 74. minutě vyšperkoval Trapp postupný útok domácích chytrou přihrávkou na neobsazeného Filla, který střelou z místa obstřelil bezmocnéhoBartalského. Hosté se s prohrou nechtěli smířit a o dvě minuty později se uvolnil novic na trávníku Moughfire a technickým pokusem z více než dvaceti metrů jen těsně minul pravou tyč.

Definitivní rozhodnutí přišlo pět minut před koncem, kdy po Jarolímově rohu doputoval balon přes Trappa až k Halamovi, který zblízka nadvakrát překonal Bartalského. Naději pro hosty ještě mohl vykřesat kontaktní brankou Bukač, jeho tvrdou střelu však Daněk s obtížemi zlikvidoval.

FC Viktoria Plzeň - FK Viktoria Žižkov 3:1 (1:1)
Branky: 18. a 74. Fillo, 85. Halama - 32. Stracený. Rozhodčí: Kocourek - Chytil, Kubáň. ŽK: Trapp, Smola, Halama, Krbeček - Jambor, Stracený, Kalod, Bartalský. Diváci: 3863.
Plzeň: Daněk - Šmejkal, Rada, Halama, Smola - Fillo, Jarolím (90. Smejkal), Trapp, Šíma (61. Malcharek) - Krbeček, Psohlavec (46. Brožík). Trenér: Levý.
Žižkov: Bartalský - Kučera, Kropík, Besta, Šťastný (44. Jambor) - Stracený, Procházka, Novotný (66. Moughfire), Tinga - Demjan (81. Bukač), Kalod. Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: