Hlavní obsah

Pudil: Jako hrdina se rozhodně necítím

Ústřední postavou nejsledovanějšího pražského fotbalového derby byl bývalý sparťan, nyní hájící barvy odvěkého rivala Slavie Daniel Pudil. Nejprve ve čtvrté minutě pondělního zápasu otevřel skóre, pak se na něm vykartoval domácí Horváth, a nakonec jej jeden z domácích příznivců trefil kelímkem s pivem. Rozhodčí Libor Kovařík ale nechal utkání dohrát a hosté se radovali z prvního vítězství na Letné v české historii.

Článek

Byl jste u všech důležitých momentů v utkání, cítíte se jako hrdina?

Tak to rozhodně ne. Vítězství je úspěchem celého mužstva.

Vy jste odchovancem Sparty. Jak dlouho jste v ní působil?

Dvanáct, nebo třináct let.

Pamatujete si, jakou máte s mistrovským celkem bilanci?

První zápas jsem tady s Libercem prohrál, během mistrovské sezóny jsme tady ale dokázali zvítězit 2:1. Naposledy jsme tady remizovali 1:1.

Cítíte před zápasem proti letenskému týmu stále speciální motivaci?

Určitě to tak beru. Vždycky jsem chtěl Spartu porazit. Jsem strašně rád, že jsem k tomu mohl přispět gólem. Je to krásný pocit, ale ještě nebyl čas, abych to pořádně docenil.

V posledních třech zápasech jste třikrát skóroval, co stojí za vaším střeleckým probuzením?

Dostal jsem za úkol víc střílet. I můj manažer říkal ať se do toho víc tlačím, že mi to tam bude padat.

Se sparťanem Horváthem jste ze stejné manažerské stáje, ale váš souboj, po kterém byl protihráč vyloučen, tomu moc neodpovídal…

Já proti němu nic nemám. Musel jsem jej zastavit a dostal jsem za svůj zákrok po zásluze žlutou kartu. Pavel se potom po mně nesmyslně ohnal nohama a oběma mě nakopl.

Trenér Jarolím celý tým údajně upozorňoval na možnou psychickou labilitu letenských borců…

Říkal nám, že nejen Pavel Horváth, ale i ostatní, se můžou nechat vyprovokovat. Já jsem jej sice fauloval, ale on pak do mě, když jsem ležel, bezdůvodně kopal. Trenér Jarolím měl tedy pravdu.

Těsně před závěrečným hvizdem vás trefil předmět hozený z publika, o co šlo?

Byl to kelímek, ale trefil mě pouze do ruky. Bylo v něm trochu piva, asi na oslavu. Nechtěl jsem, aby bylo utkání ukončeno, zároveň však nestojím o to, aby po mně lidé jen tak něco házeli.

Sparťanští fanoušci se vás navíc pokusili zesměšnit transparentem, který se týkal vaší školní docházky…

Vůbec nechápu, co tím mysleli. Školu jsem přerušil když jsem byl ještě v Blšanech a rozhodl se naplno věnovat fotbalu. Slávističtí fanoušci mi ale vyjádřili svým skandováním podporu a já sám jsem dal domácím gólem nejlepší odpověď.

Reklama

Související témata: