Hlavní obsah

Došek: Nerozhodlo Horváthovo vyloučení, ale laciný gól

Vytáhlý útočník Libor Došek patřil k nejaktivnějším hráčů domácí Sparty v derby proti městskému nepříteli číslo jedna Slavii. Ani on ale nedokázal překonat vynikajícího Martina Vaniaka v brance soupeře a protáhl svou sérii utkání bez vstřeleného gólu na šest. Po zákroku na něj, v podání Marka Suchého z úvodu zápasu, se nicméně měl kopat pokutový kop, který by vtiskl důležitému zápasu o čelo prvoligové tabulky jinou tvář.

Článek

Derby je vždy enormně důležitým utkáním, plným střetů a emocí. Jak jste spokojený se svým působením v něm?

Bylo to především o osobních soubojích. Překvapilo mě, že mi soupeři dali prostor k přebírání dlouhých míčů před velkým vápnem. Myslel jsem si, že to bude těžší. Měl jsem dvě šance, ale nedokázal jsem trefit branku.

Několikrát jste se s Markem Suchým drželi ve vápně. Myslíte si, že jste měli mít výhodu pokutového kopu?

To záleží na posouzení hlavního rozhodčího a on to tak evidentně neviděl. Podle mě tam ale dvě, tři takové situace byly.

Naposledy jste pokořil brankáře soupeře v 5. kole, čím to?

Jsem trochu dole, netrefím branku. Teď je reprezentační pauza a mám čtrnáct dní na to, abych na sobě tvrdě pracoval. Musím některé věci vypilovat a jít štěstí naproti. Chce to hlavu nahoru a dřít.

Mluvili jste už s hříšníkem Pavlem Horváthem, který se nechal zbytečně vyloučit?

Po zápase se nám omluvil, my jsme to přijali a je to pryč. Takový je prostě fotbal.

Myslíte si, že o osudu utkání rozhodla právě Horváthova nedisciplinovanost?

Rozhodl brzký gól ze standardní situace a ještě navíc tak laciný. Slavia pak hrála, co potřebovala, zatáhla se a čekala na brejkové situace.

Spartě se na podzim nedaří stejně jako loni. Myslíte si, že opět dokážete zabrat a ligu vyhrát?

Máme sice ztrátu na čelo tabulky, ale je teprve deváté kolo a do konce je spousta času. Mít o šest bodů míň je samozřejmě nepříjemné, musíme se s tím ale srovnat, body se totiž budou počítat až po třicátém kole.

Reklama

Související témata: