Hlavní obsah

Jarolím: Další pražské derby jsme nechtěli prohrát

Spokojeně si mohl odškrtnout další splněný cíl. Trenér Slavie Karel Jarolím nejprve dovedl tým poprvé do Ligy mistrů, v pondělí slávisté premiérově v samostatné lize vyhráli na hřišti nenáviděné Sparty. „Jsem hlavně rád za naše fanoušky, že jsme tady konečně vyhráli. Jedno pražské derby na Bohemce jsme už prohráli,“ řekl po zápase Jarolím.

Článek

Už 266. derby mělo atmosféru, fotbalové krásy ovšem příliš nepobralo. Ovlivnil jej úvodní gól, který vstřelil už ve 4. minutě Daniel Pudil. „Úvod se nám povedl, rychlý gól Spartu asi zaskočil. Pak si domácí vytvořili převahu, ale vyloženou šanci neměli. My jsme při bránění příliš ustupovali, i proto jsme střídali. Chtěli jsme hrát aktivněji,“ popsal zápas hostující kouč.

Jarolím se vrátil i ke zkratu domácího záložníka Pavla Horvátha, který dostal za oplácení faulu červenou kartu. „Dalším zlomovým okamžikem bylo vyloučení Horvátha, který neunesl vývoj utkání a nesmyslně zajel do našeho hráče. Pak už jsme chtěli hrát víc po zemi a rozehrát si míče do stran. To se nám ne vždy dařilo, hodně jsme ztráceli míče. Hráče Sparty jsme ale dokázali pokrýt a přidali druhou branku. Jsem rád, že s velkým počtem marodů vezeme po dlouhé době ze Sparty tři body,“ připomněl Jarolím první výhru Slavie na Letné po 14 letech.

Sešívaní se vrátili do čela ligy, před Spartou mají šestibodový náskok. „Výsledek je pro nás samozřejmě výborný. Liga je ale dlouhodobá soutěž. Ale derby má svojí váhu. Věřím, že po psychické stránce nám výhra pomůže. Bude to vzpruha, která se promítne do zbývajících zápasů,“ doufá Karel Jarolím.

Nevydařený úvod zápasu byl klíčovým i podle trenéra Sparty Michala Bílka. „Úvod jsme nezvládli, dostali hodně lacinou branku. Pak jsme se zvedli, vytvořili si standardními situacemi tlak. Rozhodla nedisciplinovanost Horvátha. U takhle zkušeného hráče se to nesmí stát. Nás to hodně poškodilo a stálo nás to výsledek,“ popsal situaci z konce první půle domácí kouč.

Risk vyrovnání nepřinesl

Bílek se pokusil zariskovat, po přestávce Sparta hrála jen na tři obránce, navíc do hry časem přišli ofenzivní Matušovič a Rezek. Gól ovšem domácí nevstřelili. „Do druhé půle jsme stáhli hru na tři obránce, ale už to byl boj. Nevytvořili jsme si ani stoprocentní gólovou příležitost. Když jsme v závěru otevřeli hru, tak jsme inkasovali a bylo rozhodnuto,“ uznal Bílek.

Sparta nevyužila šanci dotáhnout se bodově na městského rivala a ze čtvrté příčky ztrácí na čelo šest bodů. „Šest bodu je poměrně velký náskok. Ale zápasů je ještě spousta a věřím, že sérií vítězných zápasů se Slavii přiblížíme,“ doufá ve zlepšení Michal Bílek. První krok sparťany čeká 21. října v Českých Budějovicích.

Reklama

Související témata: