Hlavní obsah

Pudil se zklidnil a ve Slavii zažívá vzestup

Jan KrůtaPrávo

Daniel Pudil dostal na začátku sezóny od fotbalového i soukromého života tvrdou facku. V Liberci výkonnostně stagnoval, potom měl problém s řízením pod vlivem alkoholu. Teď už ale hraje ve Slavii a zase se drápe na vrchol.

Článek

Ve třech posledních zápasech dal tři góly, ten poslední v pondělí Spartě, v níž od žáků působil třináct let. Na začátku podzimu byl v zápase Liberce s Ostravou vyloučen a za klukovinu dostal třízápasový distanc. Pak přišel o řidičák, když řídil pod vlivem alkoholu. Ten mu však byl brzy vrácen, což řadu lidí pobouřilo. Auto stejně prodal a dnes jezdí na tréninky autobusem nebo ho vozí přítelkyně. „Po těch malérech jsem se vrátil zpátky na zem,“ tvrdí dvaadvacetiletý levý záložník.

„Dan ví, že udělal chybu. Najednou měl spoustu kamarádů, kteří ho plácali po ramenou a dělali z něj větší hvězdu, než byl,“ říká jeho agent Ondřej Chovanec. „Ale v poslední době se hodně zklidnil a změnil. Všechno si srovnal v hlavě a vrátil se k tomu, co ho kdysi zdobilo v Liberci. Soustředí se jen na fotbal a tvrdě na sobě maká,“ myslí si Chovanec.

Pudil je neustále na očích svého agenta i jeho spolupracovníků. Pronajal si byt v činžáku, kde mají kanceláře. Chovanec mu vyjednal i třídenní stáž ve Watfordu. „Najednou viděl, jak se pracuje v klubu, který hrál ještě minulou sezónu Premier League,“ prozrazuje agent. „Po každém tréninku jsem byl úplně hotový. Když jsem šel trénovat bez chráničů, říkali mi, ať si pro ně rychle zajdu. Každý trénink je vlastně zápas, neskutečná jízda,“ přibližuje Pudil.

Změna mu pomohla

Dostal šanci ve Slavii pod trenérem Karlem Jarolímem. Toho zdobí i to, že je na hráče hodně přísný a vyžaduje stoprocentní přístup. „Jsem tomu strašně rád. Hned jsem začal hrát. Navíc v týmu, který šlape a hraje Ligu mistrů. Změna prostředí mi pomohla,“ říká Pudil.

Do Slavie zapadl bez problémů, zabydlel se na levém kraji středové řady. Tam dřív řádil Slovák Švento, ale ten je dlouhodobě zraněn. I proto Jarolím s angažováním Pudila neváhal. „Když jsme spolu poprvé mluvili, řekl mi, že místo v sestavě nemá jisté nikdo. Že záleží jen na mně,“ přiznává Pudil, jenž i gólem v derby ukázal, že se dere zpátky nahoru. „Doufám, že to tak bude pokračovat. Ale je přede mnou ještě dlouhá cesta…“

Reklama

Související témata: