Hlavní obsah

Horváth si za vyloučení v derby nezahraje tři zápasy

Karel FeltPrávo

Fotbalista pražské Sparty Pavel Horváth byl ve čtvrtek potrestán Disciplinární komisí ČMFS na tři zápasy nepodmíněně za kopnutí soupeře v přerušené hře. Provinění se dopustil před koncem prvního poločasu pondělního derby, kdy oplácel faul slávisty Daniela Pudila.

Článek

Horváth tak bude chybět Spartě v ligových duelech v Českých Budějovicích a doma s Kladnem, na konci října v utkání 4. kola Poháru ČMFS s Bohemians 1905. Na trávník by se měl vrátit začátkem listopadu v zápase 12. kola Gambrinus ligy v Mostě. Ve stejném termínu skončí sedmizápasový trest za exces v Teplicích Tomáši Řepkovi, pokud mu jej disciplinárka nezkrátí. Martinu Abrahamovi vypršel právě v derby.

Horváth se ve čtvrtek vrátil do Prahy po operaci třísel, které se podrobil v Mnichově. Trest z větší části kopíruje dobu rekonvalescence. Znovu by měl být k dispozici koncem října.

„Pavel Horváth se čtvrtečního jednání disciplinární komise nezúčastnil. Obdrželi jsme jeho písemné vyjádření, že souhlasí s projednáním případu v nepřítomnosti. Zároveň projevil lítost nad svým prohřeškem. Ve vyjádření píše, že se omluvil Danielu Pudilovi i spoluhráčům. Jeho nepřiměřenou reakci vyvolala zákrokem soupeře způsobená bolest třísel, ale to ho, jak sám píše, neomlouvá,“ řekl Právu předseda Disciplinární komise ČMFS Alexander Károlyi.

Na minulé tresty komise nehleděla  

K údajnému hajlování komise nepřihlížela. „To je úplně něco jiného a Horváth za to byl potrestán. Horváth se takového provinění, jakým je kopnutí soupeře v přerušené hře, dopustil v tomto ročníku poprvé a k trestům z minulosti se nepřihlíží. Trest na tři utkání odpovídá českému i mezinárodnímu standardu. V této výši trestá za srovnatelné prohřešky i disciplinární komise UEFA,“ zdůraznil Károlyi.

Horváth prožívá těžký podzim. Nejprve dostal od disciplinárky pokutu 200 tisíc korun za údajné hajlování v závěru duelu na Žižkově. Za vyloučení v derby mu vedení Slavie udělilo pokutu tři sta tisíc korun a disciplinárka nepodmíněný trest na tři zápasy.

Reklama