Hlavní obsah

Fotbalisty Jablonce povede Komňacký

Karel FeltPrávo

Šestapadesátiletý František Komňacký je novým trenérem FK Jablonec. Na smlouvě do konce června 2009 se dohodl s manažerem jabloneckého klubu Miroslavem Peltou ve čtvrtek večer v Praze. Ve funkci střídá v pondělí odvolaného Luboše Kozla. První trénink povede v sobotu odpoledne.

Foto: archiv

František Komňacký

Článek

„Telefonicky jsme se dohodli, že jakmile trenér Komňacký přiletí z Ruska, sedneme si a domluvíme se na základních bodech případné smlouvy,“ řekl Právu Miroslav Pelta.

„Setkali jsme se ve čtvrtek večer v hotelu Diplomat v Praze. Zatím jsme neprobírali detaily nové smlouvy, k těm se vrátíme. Základní otázka zněla, zda Komňacký převezme Jablonec nebo ne. On řekl ano, domluvili jsme se na délce kontraktu a s manželkou pak odjel domů na Moravu. Do Jablonce přijede v sobotu. Dopoledne by měl vidět v akci rezervu, odpoledne povede trénink prvního mužstva,“ dodal Pelta.

Prvotní úkol pro Komňackého je jasný. „Léta jsme hráli v klidu, teď jsme na 14. příčce a máme v tabulce pravdy minus devět bodů. Kouč musí zastavit pád a získat s mužstvem co nejdříve tolik bodů, aby první ligu v Jablonci zachránil. Na podzim zbývá se bude hrát ještě sedm kol. O posilách budeme mluvit v zimě,“ zdůraznil Pelta.

Komňacký dovedl v roce 2004 ostravský Baník mistrovskému titulu, ale v další sezóně byl odvolán. Mistrem se stal i s Ružomberokem na Slovensku, naposledy vedl ruský Rostov, kde skončil o víkendu. Jablonec by měl v lize vést poprvé právě proti Baníku.

Reklama

Související témata: