Hlavní obsah

Do Viktorie Žižkov přichází posila z Kamerunu

PRAHA

Poslední tým ligové tabulky Viktoria Žižkov angažoval nového hráče. Jedná se o třiadvacetiletého fotbalistu, který může nastupovat jak na pozici levého obránce, tak záložníka. Do žižkovského klubu přichází Zengue Herve Xavier na doporučení Ivana Haška.

Článek

Kamerunský fotbalista odehrál poslední sezónu v Portugalsku, kde oblékal dres prvoligového Leixoes SC a nastoupil zde k 15 utkáním. Jinak má tento univerzál zkušenosti v Evropě také z turecké ligy, když za klub MKE Ankaragücü odehrál dvaačtyřicet zápasů.

„Chci vyhrávat nejen v zápasech, ale bylo by skvělé dočkat se nějaké trofeje. Už mám za sebou devět startů v reprezentaci do 21 let a pochopitelně bych chtěl nastoupit i za první mužstvo,“ řekl na svou adresu zatím stále svobodný Xavier.

Možná se nová posila představí již v nedělním domácím utkání proti Zlínu, ovšem trenér Stanislav Griga dal zatím kamerunské akvizici přiležitost pro aklimatizaci jen v žižkovském B-týmu.

„Teď jsem ve Viktorce a udělám vše proto abych se dostal do prvního mužstva. V Praze jsem však zatím jen krátce a v minulém týdnu jsem pomohl k vítězství rezervy,“ přál by si nástup v áčku žižkovský univerzál.

Reklama

Související témata: