Hlavní obsah

Fotbalová Slavia testuje George Weaha juniora

Pražskou Slavii by mohl posílit fotbalista zvučného jména. Na týdenních testech je ve vedoucím mužstvu prvoligové tabulky Liberijec George Weah, syn slavného otce stejného jména.

Článek

Ofenzivní záložník George Weah junior se bude s týmem Slavie připravovat do konce týdne a poté se vedení účastníka Ligy mistrů rozhodne, zda mu nabídne smlouvu.

"Tréninky se mi líbí, trenér prosazuje atraktivní ofenzivní fotbal. Velice rád bych získal možnost v týmu působit," řekl pro webové stránky Slavie Weah junior.

Dvacetiletý hráč podepsal v roce 2003 čtyřletý kontrakt s AC Milán, kde jeho otec nejvíce zářil, ale do prvního týmu se neprosadil. Působil i ve švýcarském Yverdonu a hrál za reprezentační výběr USA do dvaceti let. Má totiž americké, francouzské a liberijské občanství.

Otec nadějného hráče se stal v roce 1995 vítězem ankety FIFA o nejlepšího fotbalistu světa. V roce 2005 kandidoval dokonce na post prezidenta Libérie. Vyhrál první kolo, ale v druhém jej porazila Ellen Johnsonová-Sirleafová, která se tím stala první ženou, která vládne nějaké africké zemi.

Reklama

Související témata: