Hlavní obsah

Fotbalisté a hokejisté Slavie se sešli na staveništi v Edenu

V úterý po poledni se v Praze v Edenu sešli slávističtí hokejisté se svými fotbalovými kolegy, aby byli spolu se zástupci médií provedeni po budoucím novém stánku fotbalové Slavie. Okružní prohlídku řídil mluvčí společnosti E Side Property Alexandr Kliment. "Stadión se bude řadit dle FIFA a UEFA do druhé nejvyšší kategorie," pyšnil se.

Článek

Vedení fotbalové Slavie Praha svolalo na úterní odpoledne setkání hokejistů a fotbalistů hrající pod hlavičkou Slavie a zástupců médií na svém budoucím stánku v Edenu. Poté, co všichni hráči prošli staveništěm na tribuny, ujal se slova Alexandr Kliment.

K severní části stadiónu bude přiléhat hotel a veřejnost bude moci využívat například restaurace i mimo zápasové dny. "Stadión je rozdělený do čtyř koridorů, restaurace bude mít prosklený výhled na hřiště. Na západní straně budou VIP boxy, nad nimi síň slávy. Severní tribuna bude přiléhat k hotelu," sděloval Kliment projektové záměry.

Fanoušci se mohou rovněž těšit na podobnou strukturu jako na soušasném Edenu: "Domácí kotel bude za bránou tak, aby byla zachována tradice. Stejně i východ pro fotbalisty a šatny budou ze středu hřiště," vysvětloval.

Na novém stadiónu naleznou fanoušci například rodinnou tribunu se zázemím pro rodiče s dětmi či restaurace. "Stadión bude vždy přístupný, restaurace bude pro všechny. I když se nebude hrát, bude hala otevřená," řekl Kliment.

Stadión druhé nejvyšší kategorie

Televizní společnosti budou mít možnost umístit své kamery nejen na hlavní tribuně, ale i na tribuně protilehlé. Na stadiónu budou také dvě obří obrazovky zavěšené pod střechou. I díky tomu bude patřit domácí prostředí fotbalistů Slavie k nejlepším v Evropě. "Stadión se řadí do kategorie tři, což je dle FIFA a UEFA druhá nejvyšší kategorie. Do elitní kategorie 4 nemůže patřit pouze kvůli kapacitě, jinak co se týče celkového zázemí, dosahuje nejvyšší kvality a budou se tu moci hrát ty nejlepší zápasy," pyšnil se Kliment budoucí chloubou nejen "sešívaných".

Po promenádě na pustých ochozech přišel prostor pro dotazy. "Stihne se to?," zeptal se s úsměvem kouč slávistických hokejistů Vladimír Růžička, načež mu Kliment pohotově odpověděl, že by byl rád, aby se na novém stadiónu odehrálo březnové derby pražských "S". "Budeme se snažit, aby bylo na derby vše připravené."

"Je to krásný stadión, u nás nejmodernější," zhodnotil stručně prohlídku slávistický záložník David Kalivoda. S jeho slovy souhlasil i hokejový útočník Jaroslav Bednář: "Hala bude určitě krásná. Slavia hraje super fotbal a po dnešku si jistě koupím permanentku," dodal s úsměvem po středeční prohlídce.

"Nová hala přiláká lidi a budou se tu pořádat i koncerty. Bude to luxusní stánek jako ten náš, hlavně aby se jim to co nejdříve vrátilo a měli prostředky na nákup hráčů. Pokud se to stihne připravit do derby, tak bude nádherná kulisa," popřál na závěr slávistický hokejista Bednář svým fotbalovým kolegům.

Reklama

Související témata: