Hlavní obsah

Vlček: Doufám, že Rosický bude moci hrát

Kapitán pražské Slavie Stanislav Vlček se dvěma trefami proti Plzni dostal na první příčku v tabulce střelců. Ocenění ho sice těší, ale na první místo staví výsledky týmu. Přesvědčivou výhrou spolu s ostatními hráči chtěl dokázat, že vyřazení Líšní v Poháru ČMFS bylo jenom klopýtnutí, a že se již nebude opakovat. Do Londýna se těší a doufá, že bude moci nastoupit Tomáš Rosický.

Článek

Jak byste popsal průběh zápasu s Plzní?

Do utkání jsme vstoupili dobře, ale místo toho, aby nám úvodní branka pomohla, tak jsme ve výkonu spíš polevili. O přestávce jsme si řekli, že zápas nesmíme pustit a když padl druhý gól, už to pro nás vypadalo dobře.

Jak byste popsal svůj druhý gól?

Marek Suchý centrem přehodil obránce a mně se povedlo to dobře trefit.

Tímto gólem jste se vyšvihl na první místo tabulky střelců...

Tak to mě samozřejmě těší, ale výhru výsledky týmu mě těší víc.

Dá se říci, že jste odčinili vyřazení z Poháru ČMFS?

Já bych to nerad komentoval, já u toho zápasu sice nebyl, ale dobře si pamatuji, že se nám něco podobného stalo loni v Čáslavi. Letos vedení zareagovalo pokutami a v týmu jsme si ten neúspěch vyříkali. Dnešním výkonem jsme chtěli demonstrovat, že už se to nebude opakovat.

V úterý vás čeká zápas s Arsenalem...

Vnímám ten zápas jako další zkušenost pro náš tým. Nesmíme dopustit takové chyby, jako v zápase se Sevillou.

Mluvil jste o zápase s Tomášem Rosickým na reprezentačním startu?

Ano, s Tomášem jsme se o zápase bavili a, i když jsem si vědom jeho fotbalových kvalit, přál bych mu, aby do toho zápasu mohl nastoupit. Pro něj by to byla určitě výzva hrát proti dalšímu českému týmu a já osobně bych si přál, aby mohl hrát.

Viděl jste už Arsenal hrát?

Zítra se podívám na zápas s Boltonem, který poběží v televizi.

Čeká na vás další obrovský stadión...

Doufáme, že se z toho mužstvo nepodělá. Musíme tam jet s tím, že nemáme co ztratit. Našim fanouškům můžeme slíbit, že budeme hrát poctivý fotbal.

Souhlasíte s tím, že je Arsenal momentálně nejlepším klubem v Evropě?

Souhlasím. Vede anglickou ligu, v Lize mistrů ještě neprohrál. Je obrovsky silný a i když se jim teď zranil van Persie, jsou stále velice kvalitní.

Reklama

Související témata: