Hlavní obsah

Kladno - Bohemians 1905 2:1Kladno zdolalo Bohemians a připsalo si třetí výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Čáp 1 : 0
39. Matůš 1 : 1
44. Jeslínek 2 : 1

KLADNO

Fotbalisté Kladna si v 10. kole první ligy připsali třetí vítězství. Na domácím trávníku v neděli zdolali 2:1 Bohemians 1905, když všechny branky padly v prvním poločase. Za domácí skórovali Čáp a Jeslínek, gól Pražanů vstřelil Matůš.

Článek

Se začátkem zápasu se obloha nad stadiónem Františka Kloze zatáhla a začalo sněžit. S náročnými podmínkami se lépe vyrovnali Kladenští a v deváté minutě je dostal do vedení Čáp: jeho rána z trestného kopu z 32 metrů se odrazila od tyče a skončila za zády strnulého Sňozíka.

Za dvě minuty mohli hosté vyrovnat; míč se ve vápně dostal k Matůšovi, který střelou po zemi těsně minul pravou tyč. O další dvě minuty později vypálil po rohu z hranice velkého vápna Bartek, ale domácí gólman Pavlík byl pozorný. Oba celky se dál snažily o ofenzivní fotbal a v 18. minutě Kúdela vystihl rozehrávku Bohemians, ale brejk zkazil špatnou přihrávkou na obsazeného Gecova.

Dalších gólů se diváci dočkali v závěru poločasu. V 39. minutě po centru z pravé strany vypadl Pavlíkovi míč z rukou přímo k nohám Matůše, který do prázdné branky snadno srovnal skóre. Hosté i jejich početný dav příznivců se však neradovali dlouho. Minutu před odchodem do kabin Čáp poslal míč do středu hřiště na Szaba, ten prodloužil na Jeslínka a na jeho technickou střelu z vápna k levé tyči Sňozík nedosáhl, když podklouzl na rozbahněném terénu.

Neukáznění fanoušci přerušili utkání 

Po změně stran měli první šanci domácí, ale po rohovém kopu nedosáhl na míč u zadní tyče Bartoš. Na druhé straně rozehráli nebezpečný roh i hosté, nabíhající Růžička však míč netrefil.

Na těžkém terénu ubývalo technického fotbalu, naopak přibývalo osobních soubojů, a to byla voda na mlýn důrazných hostů. Oživit jejich ofenzivní hru pomohl střídající Ordoš, jenž se v 61. minutě dostal za kladenskou obranu a postupoval sám na Pavlíka, ale ukvapeně vystřelil z hranice pokutového území a minul.

I v závěru bylo před oběma brankami dál rušno. V 75. minutě se domácí Szabo uvolnil v pokutovém území, jenže pokazil finální přihrávku. O čtyři minuty později se Zoubele otočil kolem obránce, ale jeho střela skončila jen na spojnici branky Bohemians. Hosté mohli vyrovnat osm minut před koncem, Ordošovu střelu však stačil Pavlík zneškodnit.

Závěr zápasu pokazili hostující fanoušci. Po jedné z akcí v pokutovém území je rozzlobilo, že rozhodčí neodpískal penaltu, začali házet na plochu sedačky a bili se s pořadateli. Uklidnění přišlo po zásahu policie až po pěti minutách a zápas se mohl dohrát. V nastavení mohl hostům zajistit alespoň remízu Adam, ale trefil jen tyč.

SK Kladno - Bohemians 1905 2:1 (2:1)
Branky: 9. Čáp, 44. Jeslínek - 39. Matůš. Rozhodčí: Kocián - Filgas, Dobrovolný. ŽK: Kúdela, Zachariáš - Matůš, Ordoš, Lukáš. Diváci: 3725.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Farbák, Killar, Čáp - Dočkal (65. Zoubele), Gecov, Szabo, Kúdela (86. Hoffmann) - Jeslínek (90. Semerák), Zachariáš. Trenér: Šilhavý.
Bohemians: Sňozík - Marek, Rada, Lukáš, Šmarda (27. Kunášek) - Adam, Slezák (54. Ordoš), Hašek, Růžička - Matůš (63. Škoda), Bartek. Trenér: Hradecký.

Reklama

Související témata: