Hlavní obsah

Jablonec - Ostrava 1:1Jablonec při Komňackého premiéře remizoval s Ostravou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Baranek 1 : 0
81. Rajtoral 1 : 1

JABLONEC NAD NISOU

Již takřka tradiční remízou skončilo utkání 10. kola první fotbalové ligy mezi Jabloncem a Baníkem Ostrava. Domácí se ujali ve 3. minutě vedení brankou Baranka, jenž potěšil rychlým gólem nového trenéra Františka Komňackého. Devět minut před koncem vyrovnal střídající Rajtoral. Oba soupeři spolu remizovali popatnácté v sedmadvacátém vzájemném duelu.

Článek

První šanci zápasu si vytvořili hosté, když po centru Řezníčka hlavičkoval ve vápně zcela osamocený Mičola, ale jablonecký gólman míč zkrotil ve svých rukavicích. Hned z protiútoku se domácí ujali vedení. Dlouhý centr do šestnáctky sklepl Zelenka na Baranka, který krásnou přízemní střelou rozveselil ochozy. Vzápětí to v hledišti jen zahučelo, poté, co další projektil směrem na branku Baníku vyslal Baranek, ale tentokrát se jeho střela mezi tyče nevešla.

Aktivně hrající Baník se dostal ke střele ve 23. minutě, kdy zůstal na hranici šestnáctky nepokrytý Svěrkoš, avšak jeho umístěnou střelu vyrazil Špit efektní rybičkou na roh. Ostrava byla od té chvíle před brankou nebezpečnější, ale do řádného zakončení se nedostala ani z řady standardních situací.

Ve 30. minutě potěšil diváky Flachbart, které se do sestavy vrátil poprvé od vyřazení Jablonce z Poháru UEFA. Uvolnil se na hranici šestnáctky a tvrdou střelou do středu branky řádně prověřil Vaška. Vzápětí hlavičkoval mimo Zelenka a v podobném zakončení se ocitl na druhé straně Svěrkoš, ale ani on ve vzduchu míč hlavou ideálně netrefil. Lépe zakončil ve 35. minutě Metelka, ale Špita nepřekonal.

Trenérovi Večeřovi vyšlo střídání 

První vážnější šanci druhé půle měl po nenápadné akci Marek, ale Špit jeho hlavičku směřující pod břevno vyrazil na roh. Po jeho rozehrání bylo před jabloneckou brankou horko, ale nikdo z Baníku se k přesnému zakončení nedostal a následná Čoupkova bomba prosvištěla nad brankou. Poté byl mimo hrací plochu ošetřován Zábojník a hosté krátkou přesilovku málem využili, na Mičolův centr však dobře zareagoval Špit, který odvážným skokem pod nohy Magery zabránil jasnému gólu.

Zabojníkovi zranění nedovolilo pokračovat ve hře. Ke střídání sáhl i trenér Karel Večeřa, jenž ve snaze oživit ofenzivní hru Baníku poslal na hřiště kanonýra Zehera a Rajtorala. Jenže šanci na zvýšení náskoku měl po centru Flachbarta Klapka, ale těsně minul branku. Baník měl v této fázi více za hry a v 81. minutě se dočkal vyrovnání. Rajtoral se v šestnáctce Jablonce nejlépe zorientoval a prostřelil brankáře Špita.

FK Jablonec 97 - Baník Ostrava 1:1 (1:0)
Branky: 3. Baranek - 81. Rajtoral. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Ubias. ŽK: Baranek - Magera. Diváci: 3659.
Jablonec: Špit - Zábojník (60. Krejčí), Homola, Fukal, Hamouz - Baranek, Loučka, Klapka, Flachbart (77. Stožický) - Zelenka (85. Nulíček), Svátek. Trenér: Komňacký.
Ostrava: Vašek - Řezník, Cigánek (61. Rajtoral), Bystroň, Čoupek - Mičola (61. Zeher), Marek, Otepka, Metelka (73. Mišinský) - Magera, Svěrkoš. Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: