Hlavní obsah

Budějovice - Sparta 1:1Sparta po bídě nechala další body na jihu Čech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Černý 1 : 0
77. Slepička 1 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Bezzubý tlak, křeč, hra bez nápadu a neschopnost proměnit nějakou šanci. Z pěti zápasů má Sparta jen čtyři body a Slavia už jí utekla na rozdíl osmi bodů. Ani v Českých Budějovicích se v sychravém nedělním večeru mistr nezbavil podzimní bídy. Domácím stačilo nasazení, spravedlivě odměněné šťastnou tečí obrany hostí.

Článek

Stačilo málo a Pražané odjížděli z Budějovic s prázdnou, přestože Jihočeši se většinu času bránili a spoléhali na brejky. „Nemohli jsme se hnát bezhlavě do útoku. Ale při protiútocích jsme měli zachovat víc klidu. Měli jsme blízko k vítězství, ale remíza byla spravedlivá. Sparta měla převahu i víc šancí,“ přiznal kouč Dynama František Straka.

Největší radost měli domácí, když Černého trestný kop po billiáru ve sparťanské zdi skončil u tyče, kde ho gólman Sparty Poštulka nečekal. „Ani nevíme, od koho se to odrazilo. Nepřišli jsme na to,“ krčil rameny kapitán domácích David Horejš. „Podali jsme dobrý výkon, ale za stavu 1:0 jsme se zbytečně zatáhli a Sparta nás zmáčkla. Na hřišti jsme opět nechali všechno, bod je zasloužený,“ dodal.

Fotbalová Gambrinus liga, 10. kolo:
Slavia - Plzeň3:0on-line
Branky: 3. a 60. Vlček, 46. Suchý.
Olomouc - Teplice1:0on-line
Branka: 3. Melinho.
Žižkov - Zlín2:0on-line
Branky: 30. Procházka, 48. Kušnír.
Jablonec - Ostrava1:1on-line
Branky: 3. Baranek - 81. Rajtoral.
Kladno - Bohemians2:1on-line
Branky: 9. Čáp, 44. Jeslínek - 39. Matůš.
Most - Brno2:2on-line
Branky: 42. a 89. Pilař - 18. Trousil, 23. T. Došek.
Budějovice - Sparta1:1on-line
Branky: 50. Černý - 77. Slepička.
Mladá Boleslav- Liberec (PO)17:15on-line

Velkou oporou domácích byl gólman Pavel Kučera, který se vyznamenal zejména při gólové hlavičce Doška... „Ani nevím, jak jsem se tam natáhl, míč jsem vyrazil konečky prstů. Bohužel jen konečky prstů jsem vytáhl i dorážku Pospěcha po trestném kopu Matušoviče. Spadlo to přede mne a Slepička byl u míče dřív než náš obránce a nezaváhal,“ popsal dva důležité momenty zápasu brankář Dynama.

Útočník Sparty Miroslav Slepička byl na trávníku patnáct sekund, když vyrovnal... „Natáhl jsem tam špičku kopačky a přehodil gólmana,“ popsal svoji trefu a pak jen hořekoval: „Je to málo, nedáváme góly. Už to musíme zlomit a je jedno, kdo se trefí.“ Ještě naštvanější byl kapitán týmu Zdeněk Pospěch: „Přijeli jsme pro tři body, které se tu daly získat. Jenže zase jsme selhali. To už není možné. Nehrajeme dobře, musíme ještě víc makat, ještě víc jezdit, ještě víc dřít,“ kroutil nešťastně hlavou Pospěch.

„Chtěli jsme víc, ale bod je spravedlivý. Znovu jsme neproměnili šance, trápíme se v koncovce. Navíc jsme soupeře pouštěli do nebezpečných brejků. Pořád nehrajeme dobře. Potřebujeme, aby se chytili gólově útočníci a je jedno, který to bude,“ říkal nešťastně trenér Sparty Michal Bílek. Jeho podzimní bilance se blíží bilanci, za kterou se na Letné vyhazuje...

České Budějovice - Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 50. Černý - 77. Slepička. Rozhodčí: Jech - Kordula, Goňa. ŽK: Horejš - Kolář, Kladrubský. Diváci: 4624.
České Budějovice: Kučera - Peroutka, Horejš, Hunal (60. Homoláč), Žižka - Plocek, Vozábal, Hílek, Černý - Radzinevičius, Mrkvička (60. Renan). Trenér: Straka.
Sparta: Poštulka - Pospěch, Brezinský, Kadlec, Zabavník (64. Matušovič) - Kolář (46. Sylvestre), Kisel (77. Slepička), Kladrubský, Limberský - Kulič, Došek. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: