Hlavní obsah

Remízu zachránil kapitán Pilař

MOST

Mostecký kanonýr Goče Toleski, autor šesti podzimních gólů, zůstal kvůli trestu za čtyři žluté karty při zápase s Brnem jen na tribuně. Makedonského střelce ve službách severočeského celku ale zastoupil kapitán domácích Tomáš Pilař. Dvěma trefami zajistil svému týmu aspoň bod v zápase, který se pro Most nevyvíjel vůbec dobře.

Článek

„Bod má pro nás vzhledem k nepříznivému průběhu svou hodnotu. Z celkového hlediska je ale remíza vlastně ztrátou, takže převažují smíšené pocity. Dostali jsme dvě rychlé branky, ale nevzdali jsme to. Dík patří celému mančaftu,“ ohlédl se za bitvou mostecký střední záložník.

Právě on zavelel k ataku. Dvě branky v prvoligovém zápase vstřelil poprvé v kariéře. „Párkrát se mi to povedlo ve druhé nejvyšší soutěži, jenže první liga je něco jiného. Gól na 1:2 mi fantasticky připravil Honza Holenda. Čekali jsme od něj, že také skóruje, ale stačí, když bude dobře přihrávat a budeme vyhrávat,“ povídal Pilař.

Most stálo hodně sil dohánění dvoubrankového manka po okénkách v obraně. „V jejím středu nastupují dva anglicky mluvící stopeři, což je složitější pro komunikaci. Obranné linii zatím nešéfují, i když třeba hrají dobře. Záleží na spolupráci celého týmu,“ uvažoval Pilař.

Podle Doška mělo Brno vyhrát

Brněnský útočník Tomáš Došek přikládal při svém gólu na 2:0 velký díl i nahrávajícímu Aleši Bestovi. „Na té brance má devadesátiprocentní zásluhu. Obešel několik hráčů, nahrál před prázdnou branku,“ tvrdil Došek. Netajil ale zklamání z výsledku. „Měli jsme vyhrát. Kdybychom udrželi dvoubrankový náskok do poločasu, asi bychom získali tři body,“ mínil.

Výborný výkon odvedl brankář Martin Lejsal. Ani on se ale neubránil rozčarování. „Dostat vyrovnávací gól v poslední minutě je hrozné. Navíc do toho přišla zima, na mokrém trávníku se těžko kontroloval míč, ale měli jsme to ubojovat,“ pokrčil rameny brněnský gólman.

Reklama

Související témata: