Hlavní obsah

Vyšetřování Haškova případu se blíží ke konci

Policie v tomto týdnu zřejmě uzavře vyšetřování incidentu, při němž hokejový brankář Dominik Hašek v květnu po vzájemném souboji napadl a zranil protihráče při zápasu v in-line hokeji. "Předpokládám, že policie během týdne vyšetřování ukončí a spis předá státnímu zástupci," oznámila v úterý mluvčí pardubické policie Ilona Kratochvílová.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dominik Hašek

Článek

Osmatřicetiletého Haška policie v červnu obvinila z úmyslného ublížení na zdraví. Martin Šíla totiž při jeho útoku utrpěl zranění, s nimiž byl převezen do nemocnice. V té strávil dva dny, osm dnů byl v pracovní neschopnosti. Slavný brankář mu údajně zlomil nos, způsobil otřes mozku a poranil krční páteř.

Počátkem července Hašek oznámil, že se po roční pauze vrátí do NHL. Šestinásobný vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana zámořské ligy bude chytat za Detroit, s nímž loni vybojoval Stanleyův pohár. Zúčastnit by se měl již zářijového kempu.

V odjezdu do zámoří mu nic nebrání. Do zahraničí totiž může vycestovat i stíhaný člověk, pokud mu nebyl odebrán cestovní pas, což se u Haška nestalo. Pokud státní zástupce po prostudování spisu podá na Haška žalobu, může jej soud potrestat dvěma až osmi lety vězení.

Reklama