Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Most 1:0Bohemians zvládli duel dvou posledních týmů, porazili Most

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Lukáš 1 : 0

Souboj dvou posledních celků Gambrinus ligy mezí domácí Bohemians 1905 a Mostem dopadl lépe pro Klokany, kteří v utkání 11. kola v Dolíčku vyhráli 1:0. O jediný vstřelený úspěch se postaral již ve třetí minutě domácí Lukáš, který si nejlepé vyskočil na roh Ivana Haška.

Článek

Neuběhly ani tři minuty utkání a domácí fotbalisté slavili radost ze vstřeleného gólu. Ivan Hašek totiž parádně načechral míč z rohového kopu a Pavel Lukáš hlavičkou nedal Svobodovi v brance Mostu žádnou šanci.

V 10. minutě se v zajímavé gólové situaci objevili i hostující fotbalisté. To na hranici pokutového území prodlužoval mostecký kapitán Pilař patičkou Schutovi, ale ten bohužel pro hosty pálil daleko mimo Sňozíkovu branku.

O čtyři minuty později nechali domácí obránci příliš prostoru pro unikajícího Toleskiho, ale tomu se střela na domácí branku vůbec nepovedla. Ve 22. minutě slavili domácí již druhou branku, ale bohužel předčasně. Situace, ve které tvrdě pálil Hašek na Svobodu byla ještě v pořádku, ovšem dorážka Lukáše do prázdně branky byla již z ofsajdového postavení.

Svoboda vychytal Slezáka

Dalibor Slezák měl ve 30. minutě velikou šanci na zvýšení stavu, ale po svém povedeném zpracování míče ve vápně už neměl tolik štěstí v překonání Svobody, který mu jeho pokus vyrazil.

V 63. minutě měli domácí na mále. Z rohového kopu se podařilo dobře umístit střelu hostujícímu Škodovi, ale jeho zvednutý míč orazítkoval jen břevno Sňozíkovy branky.

Domácí Petr Kunášek se v 78. minutě ukázal při dvou gólových příležitostech. V té první nabíhal do pokutového území z levé strany. Posílal prudkou přihrávku po zemi před branku, ale jeho spoluhráči měli daleko k míči, který stačil zasunout jen do prázdné branky. Druhá jeho šance byla tvrdá střela, která bohužel pro Klokany nemířila mezi tyče Svobodovy branky.

Hostující fotbalisté se snažili s nelichotivým výsledkem ještě ke konci zápasu něco udělat, ale ani hlavička střídajícího Onyanga si cestu mezi tři tyče domácí branky nenašla.

Bohemians 1905 - FK Siad Most 1:0 (1:0)
Branky: 3. Lukáš. ŽK: Lukáš (Boh.). Rozhodčí: Franěk, Hojsík, Košec. Diváci: 6225.
Bohemians 1905: Sňozík - Marek, Rada, Lukáš, Rychlík - Moravec, Nikl (86. Adam), Hašek, Bartek (66. Kunášek) - Slezák, Ordoš. Trenér: Hradecký
FK Siad Most: Svoboda - Prášil, Webster, Hainault, Škoda - Da Silva (62. Onyango) , Schut (85. Štípek), Pilař, Trubila (62. Bogdanov) - Toleski, Holenda. Trenér: Žák.

Reklama

Související témata: