Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 2:0Olomouc v Plzni srazila vlastní branka Randy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Randa (vlastní) 1 : 0
90. Jarolím 2 : 0

PLZEŇ

Neporazitelnost olomouckých fotbalistů v první fotbalové lize po pěti zápasech skončila. Hanáci v neděli prohráli v duelu 11. kola v Plzni 0:2, když si nejprve v 57. minutě vstřelil vlastní gól Tomáš Randa a v nastaveném čase výhru Západočechů zpečetil Marek Jarolím. Plzeň tak vylepšila bilanci z posledních zápasů, když před dnešním utkáním vyhrála jediné utkání z šesti.

Článek

Olomouci se na Plzeň v posledních letech příliš nedařilo, Hanáci porazili Viktorii naposledy před více než třemi lety a nepříznivou sérii nezlomili ani dnes. Smolný okamžik je potkal také hned na začátku dnešního duelu, protože už v páté minutě se po střetu se Šmejkalem zranil útočník Hartig a nejlepší podzimní střelec Sigmy musel být převezen do nemocnice.

Diváci jinak ve Štruncových sadech v úvodu čekali na dramatické situace marně, nezáživná hra ve středu hřiště nijak nadchnout nemohla. Domácí sice v tabulce před zápasem hleděli na svého soupeřem s odstupem čtyř bodů, ale přece jenom se víc dostávali do šancí.

Ve 13. minutě hostující zadáci stačili zablokovat střelu Filla, stejný hráč pak po trestném kopu Jarolíma hlavičkoval těsně nad. Olomouc se v útoku připomněla jen dvakrát, když nedůrazně zakončoval Hubník, na druhé straně bez úhony přestála i ránu aktivního Jarolíma, jenž krásně napálil míč bez přípravy mimo tyče.

O přestávce jako by hosté v kabině ožili, možná jim pomohl i důrazný proslov kouče Pulpita, který před lety působil i v ještě druholigové Plzni. Pulpitovi mohl nejprve udělat radost stoper Hudec, který při výletu před plzeňskou branku při hlavičce zblízka vůbec netrefil bránu.

Pak si útočník Banaczek na pravé straně pohrál se Šmejkalem a do jeho centru se položil hlavičkující Hubník, ovšem téměř jisté brance báječným reflexem zabránil domácí gólman Daněk. A překonat jej po závaru nedokázal ani explzeňský Martin Knakal, který si dnes poprvé v Plzni zahrál jako soupeř Viktorie. Hanáci museli svých zahozených šancí litovat, protože chvíli po nich přišel nečekaný úder domácího celku.

Po rychlé přízemní kombinaci Rada směroval svoji přihrávku na Jarolíma, ale dráhu letu míče nešťastným zásahem přetnul bek Randa, který si jej srazil do vlastní brány. Olomoucký brankář Drobisz tak po dlouhých 462 minutách inkasoval. Pak ale svému týmu udržel naději, když chytil nebezpečnou hlavičku Trappa.

Olomouc postupně otevřela hru, marně se pokoušela dostat před domácí branku a naopak nabízela domácím spoustu prostoru k rychlým kontrům. Sedm minut před koncem ještě nepojistil výhru Psohlavec, který po Jarolímově prudkém centru jen napálil břevno a pak jeho hlavičku chytil Drobisz. Pak postupovali tři plzeňští hráči na jediného zadáka, ale Jarolím akci pokazil slabou střelou doprostřed brány.

Trest mohl přijít vzápětí na druhé straně, v poslední velké olomoucké šanci vyslal technickou střelu ze 17 metrů nad bránu Hubník. Dramatickou zápletku zápasu v první minutě nastaveného času vyřešil až plzeňský středopolař Jarolím, který po akci střídajícího Malcharka a Psohlavce bez potíží trefil odkrytý kout olomoucké branky.

FC Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 2:0 (0:0)
Branky: 57. vlastní Randa, 90.+1 Jarolím. Rozhodčí: Kovařík - Goňa, Vysloužil. ŽK: Vrzal, Psohlavec - Kaščák, Hubník, Hudec. Diváci: 2861.
Plzeň: Daněk - Šmejkal, Müller (46. Trapp), Halama, Smola - Fillo, T. Rada, M. Jarolím (90. Smejkal), Vrzal (68. Malcharek) - Krbeček, Psohlavec. Trenér: Levý.
Olomouc: Drobisz - Jindřišek, Šuškavčevič, Hudec, Randa (77. V. Schulmeister) - M. Knakal, Kaščák, Rossi, Bajer (71. Pulkert) - Hartig (8. Banaczek), Hubník. Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: