Hlavní obsah

Teplice - Žižkov 4:1Teplice otočily utkání proti Žižkovu až po poločase

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Stracený 0 : 1
50. Doležal 1 : 1
61. Doležal (penalta) 2 : 1
67. Fenin 3 : 1
82. Kroupa 4 : 1

TEPLICE

Fotbalisté Teplic porazili v utkání 11. ligového kola Viktorii Žižkov 4:1. Domácí přitom ještě v poločase prohrávali, neboť v 9. minutě brankář Slavík podběhl centr Straceného z 35 metrů a míč zapadl přesně pod břevno. Ve druhém poločase Teplice ale zlepšily výkon, dvěma Doležalovými góly průběh utkání zvrátily a nakonec přidaly ještě další dvě branky.

Článek

Hosté přijeli na sever Čech v sychravém nedělním podvečeru s početným kotlem svých fanoušků, ale také se zřetelně defenzivní taktikou. Trenér Griga sice poslal na hřiště dva útočníky, ale záložní řadu stáhl hluboko na vlastní polovinu. Tento tah se mu dlouho vyplácel, druhý tým tabulky se do zahuštěné obrany Žižkova prosazoval ztuha.

Od 9. minuty hosté dostali další dobrý důvod k urputnému bránění. Ke zdánlivě nevinnému přímému kopu asi patnáct metrů za půlící čárou se postavil Stracený, poslal do domácí šestnáctky táhlý míč, který k údivu diváků i špatně vybíhajícího brankáře Slavíka zapadl pod břevno. Teplice inkasovaný gól poslal do lehkého útlumu, přesto si udržovaly územní převahu a tlak. Nebezpečné byly zejména centry z pravé strany, a o to více jich do šestnáctky hostů létalo.

Ve 23. minutě prošel jeden takový centr po zemi až na malé vápno ke Smíškovi, ten ale ve skluzu branku hostů asi o metr minul. Po půlhodině hry se v identické pozici octnul Fenin, ale ani hlavou branku netrefil. I třetí centr zprava napáchal v pokutovém území hodně neplechy a domácí se vehementně dožadovali odpískání ruky stopera Kropíka. První půli uzavřel teplický stoper Lukáš, který napálil po rohu odražený míč z osmi metrů jen do brankáře Bartalského.

Skóre srovnal Kaufman

Domácí přidali na obrátkách až po změně stran a záhy za to byli odměněni. Již po pěti minutách našel Kaufmanův kolmý pas ve vápně Doležala, který si obhodil stopera Bestu a levačkou prostřelil i brankáře Bartalského. Domácím mohlo být záhy ještě veseleji. Několik desítek vteřin po vyrovnání se prohnal po levé straně Verbíř a na malém vápně našel nabíhajícího Smíška. Žižkovský brankář sice vytasil výborný zákrok, ale nápor domácího týmu zastavil jen načas. Po hodině hry se vřítil do šestnáctky Smíšek a stoper Kropík jej už stihl jen podrazit. K nařízené penaltě se postavil opět Doležal a přesnou střelou k pravé tyči překonal Bartalského i podruhé.

Teplické vedení uklidnilo, zpřesnili rozehrávku a v poklidu kontrolovali vývoj utkání, směrem dopředu navíc přidávali pohledné akce, jež dokázali i zakončovat. Fenin se v 67. minutě kousek za hranicí šestnáctky rozhodl ke střele a jeho oblouček zapadl k pravé tyči překvapeného brankáře. Konečnou podobu výsledku stanovila 82. minuta a stejný souboj, který celý teplický obrat odstartoval. Doležal si na půlící čáře obhodil Bestu a v plném sprintu od pravého rohu našel na malém vápně volného Kroupu, který uklidil míč k tyči. Hráči Teplic už si zbytek utkání za skandovaného potlesku tribun vychutnali.

FK Teplice - Viktoria Žižkov 4:1 (0:1)
Branky: 51. a 62. z pen. Doležal, 67. Fenin, 82. Kroupa - 9. Stracený. Rozhodčí: Kráovec - Filípek, Ardeleánu. ŽK: Ljevakovič - Moughfire, Stracený, Tinga, Kropík, Pilař. Diváci: 3980.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Merzič - Štohanzl (83. Gašparík), Ljevakovič, Doležal, Verbíř (86. Mareš) - Fenin, Smíšek (78. Kroupa). Trenér: Rada.
Žižkov: Bartalský - Pilař, Kropík, Besta, Šťastný - Stracený (75. Novotný), Procházka, Tinga, Kušnír - Švancara, Moughfire (78. Bukač). Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: