Hlavní obsah

Ostrava - Ml.Boleslav 3:3Fotbalisté Ostravy v divokém utkání remizovali s Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Svěrkoš 1 : 0
14. Mičola 2 : 0
29. Matějovský 2 : 1
45. Kysela 2 : 2
59. Mičola 3 : 2
80. Vaněček 3 : 3

OSTRAVA

Zápas zvratů mezi fotbalisty Ostravy a Mladé Boleslavi nepoznal vítěze. I když domácí vedli na Bazalech po gólech Svěrkoše a Mičoly rychle 2:0, Středočeši díky velkému hernímu a střeleckému vzepětí deset minut před koncem premiérovým ligovým gólem mladíka Vaněčka dorovnali na konečných 3:3. A to i přesto, že půlhodinu dohrávali bez chybně vyloučeného Sedláčka a trenérů Ščasného s Čuhelem, kteří byli v závěru první půle vykázáni na tribunu.

Článek

Už první půle byla jako noc a den. Baník dvacet minut exceloval, odvážným presinkem, ale hlavně kombinací ve středu pole, dostal soupeře pod velký tlak a výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Poprvé Ostrava udeřila v šesté minutě. Míč uprostřed hřiště vyválčil na zemi Otepka, Rajtoral vysunul Svěrkoše a ostravský útočník dal křížnou střelou svůj čtvrtý gól v sezoně.

Domácí fotbal bavil a přinášel efekt. Už ve 14. minutě propadl po hlavičkovém souboji před boleslavskou šestnáctkou míč Rolkovi a Mičola balon jen jemně podsekl přes bezmocného Millera. Kdyby se ve 24. minutě prosadil po rohu Rajtoral, bylo by nejspíše hotovo, ale jeho ránu uklidil z brankové čáry Táborský a přivodil netušený herní obrat.

Z útlumu hosty vyvedl špílmachr Matějovský. Ostravský defenzivní záložník Marek mu dal přespříliš prostoru po Kalinově autu a Matějovský za to poděkoval výstavní ranou do domácí šibenice, což zapříčinilo výměnu rolí.

Zdeněk Ščasný byl vykázán na tribunu

Pod rychlým kombinačním stylem Středočechů domácí hra náhle úplně zkolabovala a boj o střed hřiště se proměnil v ostravské fiasko. Boleslav naplno rozvinula své útočné schopnosti a Baník dostala v závěru poločasu pod drtivý tlak.

Vyrovnání se dalo ve vzduchu nahmatat, ale osamocený Kalina po Mendyho průniku hlavičkoval jen podél brankové čáry směrem k rohovému praporku a hned vzápětí Holubův gól sudí Jára neuznal pro ofsajd. Rozčíleného hostující kouče Ščasného ještě více vytočila další situace, v níž zahrál v ostravském vápně rukou domácí Cigánek, ale rozhodčí penaltu neodpískal a Ščasného naopak za zakopnutí balónu vykázal i s asistentem Čuhelem na tribunu.

Ani to však Boleslavské nepřibrzdilo. Rajnochovu ránu ještě vytáhl Vašek, ale v nastavení hosté rozehráli z hloubi pole další postupný útok a smrtící spolupráci na jeden dotek přetavil po Mendyho přistrčení hlavou ve srovnání Kysela, který míč posunul pod Vaškem do sítě.

Mičola se trefil podruhé

Divoký průběh se ani po přestávce moc nezklidnil. I bez přímého koučinku z lavičky pohybliví hosté dále hledali mezery v obranné linii soupeře, ale nejčastěji končili v ofsajdové pasti. Otevřeného pojetí hostů Ostrava využívala k nebezpečným brejkům. Gól měl v 50. minutě na hlavě Cigánek, ale ideální Svěrkošův pas nedokázal napasovat mezi tyče. To se nepodařilo ani Rajtoralovi, který po špatném odkopu gólman Millera z třiceti metrů těsně minul a Svěrkoš doběhl pozdě. Domácí se dočkali až poté, co Rajnoch mimoděk tečoval přihrávku za sebe na nekrytého Mičola a ten podruhé zblízka prostřelil Millera.

V 62. minutě chyboval rozhodčí Jára, když ukázal hostujícímu Sedláčkovi žlutou kartu, kterou považoval za druhou v zápase, a tak hráče vyloučil. Ovšem záběry České televize prokázaly, že Jára v první půli neudělil žlutou kartu Sedláčkovi, nýbrž Voříškovi, u kterého však napomenutí v oficiálním zápise nefiguruje.

Hosté i proti přesile v závěru znovu vystupňovali tlak a Vaška zasypali lehčími i těžkými ranami. Během 80. minuty Vašek zasahoval dvakrát po Kalinových pokusech, ale proti Vaněčkovi už byl bezmocný; šťastný autor dostal po třinácti minutách na hřišti přihrávku přímo na malé vápno a bez potíží rozvlnil síť. Byl to jeho premiérový gól v nejvyšší soutěži.

Baník Ostrava - Mladá Boleslav 3:3 (2:2)
Branky: 6. Svěrkoš, 14. a 59. Mičola - 29. Matějovský, 45.+1 Kysela, 80. Vaněček. Rozhodčí: Jára - Kordula, Pelikán. ŽK: Otepka, Magera, Čoupek, Vašek - Táborský, Sedláček, Kysela, A. Mendy, Rajnoch. ČK: 62. Sedláček. Diváci: 6160.
Ostrava: Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Čoupek - Rajtoral, Marek (49. Metelka), Otepka, Mičola (69. Mišinský) - Magera, Svěrkoš (69. Zeher). Trenér: Večeřa.
Mladá Boleslav: Miller - Voříšek, Rolko, Kopic - Sedláček, Rajnoch, Matějovský, Kysela (86. Řezníček) - A. Mendy, Holub (67. Vaněček), Táborský (26. Kalina). Trenér: Ščasný.

Reklama