Hlavní obsah

Slezák: Bohemce jde o přežití v první lize

V nedělním utkání 11. kola nejvyšší fotbalové soutěže uspěli domácí fotbalisté Bohemians 1905 v utkání proti Mostu. Před zápasem se jednalo o střet dvou posledních týmů tabulky a kapitán Klokanů Dalibor Slezák si byl tedy vědom vážnosti utkání, které domácí vyhráli 1:0. „Zatím to je to nejdůležitější zápas, který jsme odehráli,“ řekl po zápase Slezák.

Článek

Kdy jste cítil, že je Bohemce v utkání nejhůř?

Soupeř začal velice ofenzivně ve druhém poločase. Ve chvíli, kdy měl asi pět rohů v řadě, byl jeho tlak enormní.

Jak důležité je pro vás vítězství v tomto utkání?

Zatím to je ten nejdůležitější zápas, který jsme odehráli. Hrálo se de facto o šest bodů v minitabulce týmů, které budou hrát pravděpodobně až do konce o záchranu.

Asi bylo hodně složité celý zápas hlídat vedení 1:0...

Z pozice posledního týmu to hrozně svazuje nohy. Nedokážete být kreativní a samozřejmě to malinko souvisí s psychikou, kdy si každý uvědomí, jak je strašně důležité branku v tu chvíli nedostat.

Vy sám jste tedy před utkáním pociťoval nervozitu?

Já bych nechtěl mluvit o nervozitě, ale člověk si v tu chvíli uvědomí svou odpovědnost. Když hrajete z prvního místa, jste kreativní.

Pociťujete zvýšený tlak od vedení, když se s týmem pohybujete ve spodních patrech tabulky?

Bohemka od okamžiku, co nastoupila k mistrovskému utkání ve třetí lize tak nezná utkání bez tlaku. My už takto hrajeme třetím rokem. Nejde mluvit o žádném jiném tlaku. Každý zápas hrajeme pro své fanoušky, každý chceme vyhrát.

Myslíte, že vás tato výhra nastartuje k postupu tabulkou výše?

Pro Bohemku jako pro nováčka je psychicky náročný každý zápas. Nejen tento. A jestli se zvedneme... Zátěž na hráče je v každém zápase. Jdeme do dalšího zápasu se stejným cílem. Boj o přežití v první lize.

Cítíte vy sám na mladších hráčích, kteří hrají čerstvě první ligu, že už jsou otrlejší?

Cítím. Dnes to bylo evidentní na Moravcovi, Haškovi i Bartekovi. Ale nechtěl bych hodnotit, co je v kompetenci trenéra. Já sám ten pocit mám.

Reklama

Související témata: