Hlavní obsah

Slávista Pudil se vrátil na místo činu ostřílený Ligou mistrů

PRAHA

V pondělní dohrávce 11. kola Gambrinus ligy se v základní sestavě Slavie objevil hráč, jehož jméno bylo v posledních týdnech skloňováno snad ve všech pádech. Dvaadvacetiletý levonohý fotbalista Daniel Pudil je nyní v kádru pražského celku, kam přišel právě z klubu svého pondělního soupeře Slovanu Liberec. Oby týmy se rozešly smírně 1:1.

Článek

Daniel Pudil musel hrát v pondělním utkání se svými spoluhráči hodinu v oslabení. Po druhé žluté kartě totiž opustil hřiště Matej Krajčík, což paradoxně slávistům pomohlo a dostali se brzy nato do vedení. Pudil nastoupil na pozici levého záložníka a předvedl průměrný výkon. Deset minut před koncem utkání mohl rozhodnout, ale Vlčkův centr ze strany v pádu dobře nezakončil.

Talentovaný záložník přišel do Prahy ze severu Čech na konci léta tohoto roku. Právě na měsíc srpen, kdy se tak stalo, nebude mladý slávista s velkou radostí vzpomínat. Ještě v dresu Liberce v utkání 3. ligového kola v Ostravě dostal zbytečnou červenou kartu. „Asi se na to tak brzy nezapomene, budu to muset napravit dobrými výkony na hřišti,“ je si vědom svého provinění talentovaný záložník.

Týden na to byl Pudil přistižen policií, že usedl za volant svého auto pod vlivem alkoholu a následoval desetiměsíční podmínění trest, který za svůj prohřešek obdržel. Pro Českou televizi se k jeho osobě vyjádřil současný brankář vršovického rivala Bohemians 1905 Radek Sňozík.

Sňozík: Možná mu ta facka pomohla

"Možná že mu ta facka pomohla. Dostal se na úplné dno. Slavia mu podala pomocnou ruku a on jí to odvádí na hřišti,“ řekl ke svému fotbalovému kolegovi Sňozík. Sám ví, co to znamená pykat za zbytečnou červenou kartu. Ještě v dresu Příbrami dostal vršovický brankář červenou kartu a do branky se nedostal další rok a půl.

Úplně opačnou zkušenost má slávistický Daniel Pudil. Jen co přestoupil do pražského celku jako náhrada za zraněného Dušana Šventa, uspěl v bojích o postup do vysněné Ligy mistrů, kde si připisuje jeden start za druhým.

S tím přišla i pozvánka do reprezentace. V té si štístko posledních týdnů připsalo start v kvalifkaci o postup na ME 2008, kdy český národní tým jasně přehrál v Mnichově domácí Němce 3:0. „To že jsem se dostal do reprezentace a hraji Ligu mistrů je samozřejmě díky tomu, že jsem přestoupil do Slavie a jsem za to rád,“ řekl ke zlomu své fotbalové kariéry Pudil.

Reklama