Hlavní obsah

Ščasný dostal pokutu sto tisíc, Jára si do konce podzimu nezapíská

Konec trenérské kariéry zvažuje kouč fotbalistů Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný. Toho ve čtvrtek potrestala disciplinární komise ČMFS pokutou 100 tisíc korun za nesportovní chování po nedělním ligovém utkání v Ostravě, s pokutou 20 tisíc korun odešel asistent Petr Čuhel. Rozhodčí Jára si kvůli chybám ze stejného utkání odnesl trest pozastavení činnosti do konce podzimní části ligy. Rozhodla o tom Komise rozhodčích a delegátů ČMFS.

Článek

Incident, kvůli kterému byl mladoboleslavský kouč předvolán před Disciplinární komisi, se odehrál v posledním ligovém kole, kdy Baník Ostrava remizoval s týmem Mladé Boleslavi 3:3. Disciplinárka také potrestala Ščasného asistenta Čuhela, který musí taktéž za nesportovních chování zaplatit dvacet tisíc korun.

Trenér Zdeněk Ščasný byl dle slov rozhodčího Járy vykázán na tribunu ve 38. minutě, protože v afektu nakopl míč do hry, když byla přerušena, a dopustil se tak nesportovního chování. Navíc se také provinil tím, že hned po utkání komentoval výkon rozhodčích. Jak připomněl šéf DK Alexander Károlyi, toto není porušení disciplinárního řádu, ale soutěžních pravidel.

„Nepřísluší vám komentovat výrok rozhodčího po utkání. Vám by se také nelíbilo, kdyby k vám po prohraném utkání přišel rozhodčí a například řekl , že jste špatně složil stoperskou dvojici. To přeci není možné. Klub má celou řadu možností, jak podat protest proti výkonu rozhodčího,“ dodal Károlyi.

Rozhodčí se prý pokusili o podvod

„Já jsem opravdu vracel míč do hry. My jsme začali špatně utkání a pomalu jsme se do něj dostávali. Chtěl jsem urychlit hru. Míč byl vědomě kopnutý do míst, kde se mělo rozehrávat. Co jsem s ním měl dělat?! Sám jsem se obdivoval, že jsem to tak dobře kopnul, takže se neztotožňuji se slovy delegáta, že jsem jednal v afektu. Za to, čeho jsem se dopustil, jsem skončit na tribuně neměl,“ hájil se před DK kouč Ščasný.

„Z našeho pohledu se jednalo o naprosto vykonstruovaný verdikt. Dá se věřit čtveřici rozhodčích? Rozhodčí se pokusili o podvod,“ nebál se před DK užití ostrých slov sportovní ředitel Mladé Boleslavi Zdeněk Kudela.

Kudela narážel na chybu rozhodčího Járy, který v 62. minutě utkání proti Ostravě mylně vyloučil mladoboleslavského Sedláčka, když se domníval, že jej již jednou napomínal žlutou kartou. Tento nevídaný přehmat se pak údajně snažil čtvrtý nominovaný rozhodčí Michal Paták kolegiálně ´přikrýt´ v zápise o utkání. Sám Jára ale po zápase chybu uznal.

Jára si do konce podzimu nezapíská

Ščasný dostal nebývale vysokou pokutu také proto, že se jednalo o již jeho čtvrtý disciplinární přestupek za poslední rok. Před Károlyiho komisí stanul nejprve dvakrát jako mostecký trenér, v nové sezóně jej pak čekala cesta na pražské zasedání kvůli vykázání na tribunu v utkání proti mistrovské Spartě.

Komise rozhodčích potrestala sudího Jaroslava Járu za chyby, kterých se dopustil v nedělním zápase 11. kola Gambrinus ligy mezi Ostravou a Mladou Boleslaví, pozastavením činnosti do konce podzimní části sezóny.

Reklama

Související témata: