Hlavní obsah

Dva velké ligové návraty: Šmicer po zranění, Řepka po trestu

Dva velké fotbalové návraty se chystají ve 12. kole české nejvyšší soutěže. Posíleny budou dva nejslavnější tuzemské kluby. Zatímco Slavii proti Teplicím posílí uzdravené štístko Vladimír Šmicer, v Mostu zadní řady Sparty posílí po vypršení trestu od disciplinárky kontroverzní Tomáš Řepka.

Článek

Pro Slavii je pozitivní zprávou i lepšící se zdravotní stav stopera Ericha Brabce. Jak on, tak Vladimír Šmicer se připojili k týmu v tomto týdnu a trénují už naplno. Slávistický srdcař by tak po zranění stehenního a lýtkového svalu mohl znovu nastoupit do ostrého zápasu od 28. srpna, kdy se představil v odvetě Ligy mistrů proti Ajaxu Amsterodam, ale brzy po začátku utkání musel odstoupit.

„Nevím, jestli to bude od začátku. Perfektní to nebude už asi nikdy, ale cítím se dobře. Rád bych týmu pomohl v tak důležitém zápase. Věřím, že přijdou také naši fanoušci a stadión se správně zaplní,“ řekl na oficiálních stránkách Slavie Šmicer.

Bílek si od návratu Řepky hodně slibuje

Jiný případ návratu se chystá na sparťanské straně. Po nejpřísnějším trestu, jaký kdy Disciplinární komise ČMFS hráči udělila, pykal Tomáš Řepka. DK mu vyměřila stop na sedm zápasů za vulgární urážky rozhodčího a napadení pořadatele v závěru utkání Sparty v Teplicích.

Sparťanský zadák přijde trenéru Bílkovi určitě vhod. I když se Spartě výsledkově povedly poslední zápasy, měl by být letenský tým s Řepkou ve středu obrany ještě silnější. „Na tréninku působí Tomáš Řepka hodně dobře, dost si od něj slibuji. Doufám, že naše obrana s ním bude hrát lépe. Beru to jako velké povzbuzení,“ přeje si zesílení obraných řad sparťanský trenér Bílek.

Tomáš Řepka si svůj stop vybral v pěti ligových zápasech a ve dvou utkáních českého poháru. Přičemž se jeho zákaz nevztahoval na zápasy evropských pohárů, a tak si sparťanský stoper oživil sehranost se svými spoluhráči v prvním zápase základní skupiny Poháru UEFA, který se domácímu týmu nepovedl a prohrál s FC Curych 1:2.

Reklama