Hlavní obsah

Bíro kvůli porušení smlouvy končí hostování v Budějovicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalový záložník Ondřej Bíro v pátek kvůli závažnému porušení smlouvy ukončil hostování v Českých Budějovicích a vrací se do mateřského klubu Sparty Praha. Jednadvacetiletý mladík doplatil na to, že v době, kdy byl na marodce jihočeského klubu, nastoupil v Mostecké lize malé kopané.

Článek

Zatímco Bírovi spoluhráči minulou neděli hráli ligové utkání v Brně, ofenzivní středopolař pomáhal týmu Gamblers v semifinále Mostecké ligy. "Proto v klubu rychle skončil a vrátil se do Sparty," řekl ČTK mluvčí Dynama Jiří Glowacz.

Bíro přišel na jih Čech v létě a stihl nastoupit ve třech ligových utkáních. Od začátku se na hřiště dostal pouze v třetím kole proti pražské Slavii, po příchodu nového kouče Františka Straky si zahrál už jen v Kladně. Většinu svého působení v Českých Budějovicích promarodil, půlroční hostování už nedokončí.

Straka už před časem naznačil, že Bíro na sobě musí více pracovat. "Ondra musí hodně hodně zabrat, dorostenecká léta jsou dorostenecká léta. Přechod mezi dospělé je hodně těžký. Určitě je to typ hráče, který v sobě něco má, ale musí i tělesně ještě vyzrát. Od každého hráče vyžaduji jednu věc - pokoru. A ta mu momentálně chybí," uvedl na webových stránkách Dynama Straka na Bírovu adresu.

Reklama

Související témata: