Hlavní obsah

Slavík: Slavia potvrdila, že patří mezi nejlepší týmy v lize

Gólman hostujících Teplic Martin Slavík inkasoval v zápase s pražskou Slavií pouze jednou a přesto jeho tým prohrál. Gólman si nemyslí, že by branka v jeho síti šla na jeho vrub, Volešák měl podle jeho mínění příliš mnoho volného prostoru a jelikož míč poslal do spodní části branky, neměl šanci zakročit. „Výsledek mě mrzí, nemohu s ním být spokojený,“ řekl po zápase se Slavií.

Článek

Jaké to bylo hrát proti Slavii?

Když se vracíte na místo svého bývalého působiště, je to pro člověka mnohem víc motivující. Bohužel jsme prohráli. Kdybychom uhráli lepší výsledek, bylo by to pro nás lepší. Výsledek mě mrzí, nemohu s ním být spokojený.

Proti Slavii se vám podařily dva dobré zákroky. Proč nevyšel i ten třetí?

Z pravé strany vzešel centr, myslím, že od Ivany, a ve vápně byl zcela volný hráč, takže se s tím nedalo moc dělat. Před zápasem se nechával trávník asi pokropit, cítil jsem to na hřišti. Volešák mi míč poslal do protipohybu. S tím jsem nemohl nic dělat. Jediná šance byla, že by balón letěl vzduchem, jako to dal v předchozí šanci Standa Vlček.

Vychytal jste Ivanu i Vlčka. Přesto vás překonal Volešák hlavou...

Střelec branky měl před sebou volnou bránu, jeho úloha byla značně zjednodušená. Musel trefit míč v rozmezí metru kolem mně a s tím už gólman nic neudělá. Pro hráče, i když není zvyklý zakončovat hlavou, je to pak snadné.

Jak se podle vás vyvíjel zápas?

Kromě prvních deseti patnácti minut jsme se už výrazně neprosadili. Musíme uznat kvality Slavie. Jejich hráči už prošli těžkými zápasy, takže si výsledek už pohlídali. To ale nemění nic na tom, že jsme se mohli pokusit hrát svou vlastní hru a dostat se do většího počtu brankových příležitostí.

Slavia vám příliš prostoru nedávala. Jak jste to viděl z pozice brankáře?

Po prvních deseti minutách pro ně nastaly nepříjemné chvíle, dostávali se do gólových příležitostí. To je pak gólman v jednom zápřahu. Po tom, co dali branku, si už hlídali výsledek a hrozili spíše kombinační hrou a brejky po stranách a centrovanými míči do vápna.  Potvrdili, že momentálně patří mezi nejlepší týmy v lize.

Reklama

Související témata: