Hlavní obsah

Žižkov - Olomouc 2:0Fotbalisté Žižkova jsou po výhře nad Olomoucí dvanáctí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Novotný 1 : 0
79. Kušnír 2 : 0

Fotbalisté Viktorie Žižkov si na své konto připsali druhou výhru v domácím prostředí za sebou a opustili předposlední místo v tabulce nejvyšší soutěže. Ve 12. kole první ligy dnes totiž porazili Olomouc 2:0 díky brankám záložníků Novotného a Kušníra a navázali tak na minulý "tříbodový" úspěch se Zlínem. Naopak Sigma prohrála podruhé za sebou.

Článek

Začátek zápasu, to byla pod televizním vysílačem hodně nudná podívaná. Na těžkém terénu oba týmy minimálně riskovaly, možná i pod dojmem porážek v minulém kole, a diváci většinou sledovali jen urputnou bitvu ve středu pole. Olomouc sice působila o poznání vyspělejším dojmem, ale v útoku byla neškodná.

Možná to zapříčinila i absence elitních útočníků. Hartig je se zraněným kolenem na dlouho mimo hru, Hubníka zase vyřadily žluté karty a dirigent hry Melinho nastoupil se sebezapřením s celoobličejovým krytem, chránícím zlomený nos. Na hrotu operující obránce Škerle se na nezvyklém postu společně s Polákem Banaczkem výrazněji neprosazovali.

Žižkov čekal na své šance poté, co Olomouc při snaze o útočné výpady odkryla prostor před vlastní bránou. V 17. minutě po Švancarově přízemním centru mířil patičkou těsně vedle jeho parťák z útoku Moughfire, čtyři minuty před poločasem ale už obrana Sigmy další atak soupeře neodvrátila. Stracený našel dlouhým lobem za obranou Novotného, který v tu chvíli byl na hřišti jen sedm minut, ten vyhrál osobní souboj se stoperem Hudcem a zblízka přesně zamířil do dolního koutu branky.

Olomoucký kouč Pulpit v poločase stáhl Banaczka a do hry poslal útočníka Vojtěcha Schulmeistra. Nový muž na trávníku se mu záhy mohl patřičně odvděčit, jenže deset minut po přestávce po Škerleho vyhraném osobním souboji v sólovém úniku prostor mezi tyčemi netrefil.

Výhru pojistil v závěru zápasu Kušnír

Hosty nespasil po hodině hry ani brazilský středopolař Rossi, který svojí hlavičkou po Lukšíkově rohu nechal vyniknout gólmana Viktorie Bartalského. Žižkov jinak díky zodpovědné práci v defenzivě soupeře do šancí nepouštěl, naopak se snažil pojistit těsný náskok.

Dvakrát nebezpečně zahrozil Moughfire, ale klid měli Viktoriáni až jedenáct minut před koncem. Olomoucký stoper Hudec míč smolně prodloužil ke Kušnírovi, který si pak kličkou vychutnal i gólmana Drobisze a střelou do opuštěné branky pohřbil olomoucké naděje.

Ty v závěru neoživil ani sedmnáctiletý talent Petr. Jeho hlavičku skvěle vytáhl Bartalský a prodloužil tak olomoucký střelecký půst na hřištích soupeřů už na 347 minut.

FK Viktoria Žižkov - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)
Branky: 41. Novotný, 79. Kušnír. Rozhodčí: Matějek - Zlámal, Slavík. ŽK: Novotný - Jindřišek. Diváci: 2476.
Žižkov: Kostolanský - Kučera, Labant, Kropík, Šťastný - Kušnír, Tinga (34. Novotný), Procházka, Stracený (85. Bukač) - Švancara (90. Kalod), Moughfire. Trenér: Griga.
Olomouc: Drobisz - Jindřišek, Šuškavčevič, Hudec, Randa (78. Petr) - Bajer, Melinho, Rossi, Lukšík (69. Pulkert) - Škerle, Banaczek (46. V. Schulmeister). Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: