Hlavní obsah

Most - Sparta 0:5Střelecké probuzení Kuliče a návrat Řepky přinesly Spartě výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kulič 0 : 1
57. Kulič 0 : 2
68. Rezek 0 : 3
84. Kolář 0 : 4
88. Došek 0 : 5

MOST

Střelecké probuzení reprezentačního útočníka Marka Kuliče i návrat Tomáše Řepky nasměrovaly sparťanské fotbalisty k vysokému vítězství 5:0 na hřišti Mostu, které je naladilo optimisticky před cestou k utkání Poháru UEFA do Toulouse. Obhájce titulu se díky vítězství dostal na druhou příčku tabulky, v níž má šestibodovou ztrátu na vedoucí Slavii Praha.

Článek

Sparťané přijeli do Mostu už i se stoperem Řepkou, který týmu dodal hodně sebedůvěry. Mistr začal sebevědomě náporem a především po pravé straně hodně zlobil poslední tým ligy, který se musel soustředit hlavně na defenzivu.

Trenér Bílek pozměnil sestavu, stejně jako v poháru zůstal Došek jen mezi náhradníky, tam se posadil po návratu Řepky také Zabavník. Za důvěru se mu odvděčil velmi brzy především reprezentační útočník Kulič, který už v 11. minutě využil toho, že domácí obrana zaváhala po Slepičkově nevydařeném průniku a nechytatelnou ranou dostal hosty do vedení. Pro Kuliče to byl premiérový zásah v letošním ligovém ročníku.

Vedoucí branka na chvíli snížila aktivitu na obou stranách, ale jen do 21. minuty, kde se ocitl v další šanci agilní Kulič. Ten po vydařeném centru Matušoviče míč rychle zpracoval a vypálil, ale brankář Acevski ji skvěle vytlačil mimo tyče.

Domácí ve všech činnostech zaostávali a někdy jen s námahou odvraceli sparťanské akce včetně Slepičkova pokusu, který po svém individuálním průniku stačil ve 37. minutě i zakončit, ale Hainault zastoupil na brankové čáře brankáře. A kanadský stoper, o jehož přestupu na Letnou se v létě neúspěšně jednalo, se předvedl i při další akci Slepičky těsně před poločasem. Krátce předtím měli domácí první slibnější možnost v utkání, ale Bogdanova obral o míč Kadlec podle rozhodčího čistě a domácí žádosti o penaltu byly marné.

Druhý poločas začali Mostečtí také lépe, ale jejich nejlepší kanonýr Tolevski se neprosadil a definitivně utnul šance na body. Po rychlé akci a centru z levé strany k tomu měl sice pár metrů od branky ideální šanci, ale jeho hlavička mířila mimo. Mostecká ofenziva neměla dlouhé trvání - v 57. minutě po spolupráci s Kiselem vrátil Kulič do prázdné branky míč, který neudržel gólman Acevski, a o vítězství Sparty nebylo pochyb.

Po úvodních hluchých minutách druhého poločase totiž branka hosty uklidnila a hosté si už průběh utkání hlídali, k čemuž jim nahrála i třetí branka, kterou vstřelil v 68. minutě Rezek, který využil nepřehledné situace v domácí šestnáctce po centru střídajícího mladíka Zemana. Také pro Rezka to byla premiérová trefa v rozehrané lize.

Sparta pak neměla problém dotáhnout do vítězství už třetí soutěžní zápas během jednoho týdne a před cestou do Toulouse si vylepšila náladu. Zvlášť, když v závěru střídající Kolář s Doškem vstřelili další dva góly vítězů a připomněli jarní sparťanskou mistrovskou korunovaci ve vzájemném utkání, které skončilo stejně vysokým vítězství pražského týmu.

SIAD Most - Sparta Praha 0:5 (0:1)
Branky: 11. a 57. Kulič, 68. Rezek, 84. Kolář, 88. Došek. Rozhodčí: Královec - Filípek, Kubáň. ŽK: Bogdanov, Jamrich - Slepička. Diváci: 6320.
Most: Acevski - Prášil (39. Johana), A. Hainault, Webster, Jamrich - Bogdanov, Schut, Pilař, Trubila - Toleski, Oboya (63. Štípek). Trenér: Žák.
Sparta: Grigar - Pospěch, Řepka, Kadlec, Limberský - Rezek (72. Kolář), Kladrubský, Kisel, Matušovič (59. Zeman) - Kulič, Slepička (80. Došek). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: